Super Sunday Triathlon Divisies Arnhem (30-04-2017)

Zondag vond in Arnhem de aftrap van alle triathlonteamdivisies plaats. De afdeling triathlon heeft dit jaar 6 teams in 3 divisies. Een dames en een heren team in de eerste divisie; respectievelijk Dames 1 en Heren 1. Een dames en een heren team in de tweede divisie, respectievelijk dames 2 en heren 2. En twee heren teams in de 4e divisie; heren 3 en heren 4.

 

De resultaten:
D1 1:07:33 (11e uit 20)
H1 1:00:37 (19e uit 20)
D2 1:18:39 (20e uit 24)
H2 1:03:15 (15e uit 20)
H3 1:06:59 (12e uit 24)
H4 1:13:17 (24e uit 24)

 

Dames 1; Annemiek, Femke, Annette en Patricia:
Dit jaar is Femke Jonker uit Nijkerk ons team komen versterken. Naast Femke startte Annette, Patricia en Annemiek. Wat boften we dit jaar. Vorig jaar moesten we ijskrabben, verplicht een shirt met lange mouwen aantrekken en zelfs handschoenen kwamen er aan te pas om de kou en hagel te doorstaan. Dit jaar lachte de zon ons tegemoet en was het heerlijk `s zomers. Hier en daar wat deelnemers polsend bleek dat iedereen eigenlijk best zenuwachtig was. de 1e triatlon weer, al die spullen weer mee en dan ook nog direct met het team een divisiewedstrijd. Dan wil je geen foutjes maken. Het zwemmen ging voor ons doen prima, niet voor iedereen het sterkste onderdeel en je moet toch maar netjes bij elkaar blijven. Annette en Annemiek trokken direct uit het water snel hun pak uit en toen snel achter Femke en Patricia aan die als goede zwemmers zonder pak zwommen. We hadden afgesproken om in de wissel gewoon je eigen ding te doen en dan vervolgens op het parcours weer te formeren. Femke zat als eerste op de fiets en al snel wisten Annette, Annemiek en Patricia aan te sluiten. De eerste wissel liep gelukkig perfect. Patricia en Annemiek zouden het kopwerk op zich nemen. De samenwerking liep perfect, Annette kreeg het op haar heupen door nog even flink wat kopwerk te doen heuvelop en zo nog even 2 teams in te halen. Al snel bereikte we weer de wissel. Ook nu hadden we afgesproken dat ieder het op zijn eigen manier zou doen, het was of schoenen uit voordat je de berg op fietste of op schoenen door de wissel. Ook deze wissel verliep perfect. Femke, Annette en Annemiek vonden elkaar weer snel en Patricia die zich volledig had leeg gefietst zou op eigen tempo de wedstrijd uitlopen. Nu kon er weinig meer fout gaan, geen pech gehad met fietsen en perfect samengewerkt. Het lopen was nog een flinke uitdaging, flink wat hoogtemeters en nagenoeg niets vlak. We waren met z’n 3-en flink aan elkaar gewaagd. Annette kreeg het de 2e ronde echter wel erg zwaar, maar Annette gaat altijd gewoon door. Met af een toe een duwtje in de rug van ons en een flink piepende ademhaling wat Annemiek wel van haar ben gewend was maar Femke nog niet bereikte we de finish. Na een paar minuutjes kwam Patricia er ook al aan. We waren super tevreden, we hadden perfect samengewerkt en waren ruim 5 minuten sneller dan vorig jaar in de kou. En waarom hadden we ons dan toch een beetje druk gemaakt? En dat nog wel op onze leeftijd. We hebben genoten, hadden prachtig weer en de wedstrijd verliep perfect. Uiteindelijk waren we 11e van de 20 teams, net niet in de bovenste helft maar wel dik 1e divisie waardig! De kop is eraf, laat de andere wedstrijden maar komen.

 

Dames 1: Patricia, Femke, Annemiek en Annette

 

Heren 1: Hinke, Wilbert, Bob en Harry:
Ook voor heren 1 stond dit weekend Super Sunday op het programma. Het fietsparcours was goed verkend, zwemstrategiën doorgenomen, evenals de opstelling. Vol goede moed werd de bus ingepakt en afgereisd naar Arnhem. Na het plakken van alle stickers en het aanmoedigen van de andere teams, mochten we zelf aan de bak. Na een prima zwemonderdeel was over over naar het fietsen. Er werd stevig doorgereden en ondanks het goede weer was er met name in de afdaling een behoorlijke wind. Na wat aanmoedigingen van Jeroen, konden we de tweede ronde in. Ook de tweede wissel naar het lopen ging vlot. Op het pittige loopparcours werd er eveneens goed samengewerkt, waarna er in een tijd van 1:00:37 gefinished werd. Ondanks alle goede samenwerking was dit helaas slechts goed voor de 19e plaats. Genoeg werk te verzetten nog dit seizoen!

 


Heren 1: Wilbert, Harry, Hinke en Bob

 

Dames 2; Jolie, Andrea, Marjon en Reina:
Onder zeer zonnige omstandigheden stonden Andrea, Marjon, Reina en Jolie aan de start van SuperSunday in Arnhem. De aftrap van de teamcompetitie 2017 en in ons geval: 2e divisie dames en een 1/8e teamtriatlon. Vooraf hadden we een tactiek bedacht en heel even was een issue nog: wel of geen wetsuit? Omdat 3 vd 4 geen wetsuit meehadden genomen was dit snel beslist. Zonder wetsuit ging qua watertemperatuur (20,8) prima. In het treintje Jolie, Andrea, Reina, Marjon legden we de 475m en het bad uitklimmen af in goed 9 min.Snel door naar T1 en vanaf daar even het lastige begin van het fietsparcours. Heuveltje af en gelijk de scherpe bocht naar rechts. Daar veranderde het treintje in Andrea, Marjon, Reina, Jolie. Het bijna recht toe recht aan parcours, vals plat en een flinke wind tegen en dus ook weer mee zorgde voor een inspannende rit van 20km. Afwisselend reden we op kop en met overleg tussendoor waren we een echt team. Bij het keerpunt na 10km reden we door een wolk van aanmoedigingen door clubgenoten wat ons weer een boost gaf voor voor de 2e 10km. Na 39min waren we weer terug in T2. Het advies: ‘probeer nooit iets nieuws uit in een wedstrijd’ sloegen we compleet in de wind door voor het eerst te starten met blote voeten in onze loopschoenen. Het talkpoeder deed prima zijn werk want niemand had last van ‘ met zonder’ sokken rennen. Het loopparcours van 2,5km was leuk met wat hoogte verschillen. Reina en Andrea liepen sterk en Marjon kon prima mee. Na 2km moedigde Jolie de anderen aan om door te lopen en gedrieën te finishen. Bij de doorkomst op 2,5km waren daar opnieuw de luide aanmoedigingen van veel clubgenoten; zo fijn! Het laatste rondje liepen Andrea, Marjon en Reina goed door en konden na 26min finishen. Jolie volgde op 17 sec. Met een eindtijd van 1u18m38s staan we nu op een 20e plaats. Vooraf waren er wat zenuwen en achteraf waren we bewust van het feit dat samen zo’n teamwedstrijd je wat extra’s geeft! We kijken met plezier en een goed gevoel terug op deze 1e wedstrijd van 2017.

 


Dames 2: Andrea, Jolie, Marjon en Reina

 

Heren 2; Andries, Max, Ralph en Sander J:
Beter voorbereid dan ooit leefden heren 2 al maanden toe naar Super Sunday, de opening van het team triathlon seizoen. Samen geoefend met zwemmen, samen geoefend met fietsen, tactiek door gesproken en 2 reserves, wat kon er nog mis gaan? Er kan iemand ziek worden natuurlijk. Wet van Murphy bepaalde in dit geval dat Dirk met koorts thuis moest blijven. Gelukkig kon 1e reserve Sander (Jansen) nog en gelukkig wisten we van hem dat hij een meer dan waardige vervangen zou zijn. Met verder Ralph en Max traden we aan in een sterke opstelling, wat geen overbodige luxe is aangezien we na de promotie weten dat we hard moeten werken voor handhaving in de 2e divisie. De wedstrijd: prachtig weer, een grote delegatie supporters en andere deelnemers van onze mooie club maakten dat de wedstrijd in ieder geval een fantastische entourage had. Tactiek bij het zwemmen was dat we met wetsuits gingen zwemmen, in vaste formatie schuin naast elkaar, met de zwakste zwemmer in 2e positie. Na het zwemmen zouden we de wetsuits meteen uit doen, wat prima werkte behalve dat ik (Andries) mijn wetsuit lastig uit kreeg en daarmee voor het grappigste filmpje van de dag zorgde. Bij het fietsen was snel doorwisselen het devies, zeker gezien de stevige wind. De fietstijden bleken best goed ondanks dat het in ieder geval bij mij aanvoelde alsof ik niet alles kon geven om het team de best mogelijke duw richting het lopen te geven. Want bij het lopen zou ik waarschijnlijk moeten lossen. Ik probeerde nog met een snelle wissel te kijken of ik nog aan kon pikken, maar de heren gingen toch de hard. Zo hard zelfs, dat een mooie 11e looptijd behaald werd. Na een 15e fiets- en 20e zwemtijd goed voor een mooie 15e plek. Een degelijke start in een seizoen waar handhaving zeker mogelijk moet zijn!

 

Heren 3; Jaap, Laurens, Jan en Bastian:
Op 30-4 begon de triatlon divisie met de Super Sunday in Arnhem waarbij alle teams aan de start verschenen, inclusief de teams in de nieuw opgerichte 4de divisie, waarin we met in totaal 24 teams onder andere strijden tegen ons 4de team. Het weer was prima en de sfeer minstens zo goed. Er waren verschillende supporters van de vereniging, wat het nog gezelliger maakte. Omdat het de eerste wedstrijd in een nieuw team was, was er nog wel wat afstemming/afspreken nodig, wat we grotendeels al vooraf gedaan hadden. Het was net koud genoeg voor een wetsuit en samen met Jan, Laurens en Bastiaan besloten we om ze ook te gebruiken. Het zwemmen in het openluchtbad verliep goed en zoals getraind in ons treintje. Daarna fietsen, na een wissel waarbij nog wat tijd te winnen valt. Het bestond uit 2 rondjes stayeren als team. Ondanks dat het afwissselen aan kop nog niet vlekkeloos verliep, haalden we een mooi gemiddelde van boven de 35km/u. Het hardlopen begon met een venijnig klimmetje en bestond uit 2 rondjes door een mooi heuvellandschap. We eindigden als 12de. Geen slecht begin!

 


Heren 3: Jan, Bastiaan, Laurens en Jaap

Heren 4: Jörgen, Vincent, Paul en Erwin