OD in Amsterdam Nieuw-West 04-06-2017

Verslag door Andries Langedijk

Vandaag de OD in Amsterdam Nieuw-West gedaan. Opzet was alvast een OD in mijn benen te hebben voor de komende teamwedstrijd, de OD in Zeewolde.

Helaas was de voorbereiding niet perfect. Door enkele drukke weken op het werk had ik minder kunnen trainen en zat ik pas in de week hiervoor voor het eerst op mijn tijdrijder dit jaar – en donderdag voor het eerst in open water. Erger was dat ik allesbehalve fit op stond: keelpijn, snotterig, duf…

In Amsterdam aangekomen kwam daar nog bij dat wetsuits niet toegestaan waren vanwege de watertemperatuur van 22 graden. Kon wel wezen, maar ik zat te bibberen bij de start. Het zwemmen zelf ging gevoelsmatig nog wel goed, ondanks hier en daar een robbertje vechten in het water, maar de 32 minuten zwemtijd viel mij niet bepaald mee (113e uit 270 deelnemers, damn). 
Na een snelle wissel (17e) had ik veel zin In het fietsen. Een parcours met vooral veel rechte stukken, wat rotondes en 2 lastige keerpunten. Ondanks dat ik mijn hartslag nooit uit D2 kreeg en een flinke wind tegen op het lange rechte stuk, een respectabel gemiddelde gehaald van 36,6km/h (30e). 
Nu nog ff rennen. Maar de benen hadden er niet zo’n zin in. Na 47 minuten over het rondje met diverse klimmetjes en onverharde stukken was deze marteling eindelijk over (99e tijd). Gelukkig weerhield dit mijn favoriete supporters er niet van mij enthousiast toe te juichen!

Met 2.26 een klein beetje tevreden maar het was een goede repetitie voor Zeewolde, waar het echt moet gebeuren!

PS ik begrijp nu dat deze niet perfecte prestatie voldoende was om mijzelf te kwalificeren voor het WK. Eens kijken of ik daar wat mee wil doen…