DE WEEK VAN DE SCHEIDSRECHTER

Vorige week was opeens op Facebook het volgende bericht te lezen:

“Wauw! Wat hebben we een hoop #scheidsbedankt acties gezien! Gefeliciteerd ZV Aquapoldro, jullie winnen de WaterpoloRulez-avond onder leiding van Diana Dutilh! ”

Onze spontane foto is heeft de hoofdprijs gewonnen van de #scheidsbedankt actie van de KNZB. Wat hebben we dan gewonnen?Waterpolo Rulez
Waterpolo Rulez is een spelregelpakket dat door verenigingen te gebruiken is om middels een leuke bijeenkomst de spelregelkennis onder (jeugd)leden en hun ouders te verhogen.’’ De opzet is eigenlijk heel simpel. ,,Waterpolo Rulez! is opgezet als een verenigingsavond waarbij een scheidsrechter de gespreksleider is. Vaak is zo dat de scheidsrechter die voor de vereniging fluit vaak niet binnen de vereniging zichtbaar is aangezien hij vaak actief is in andere baden. Het is goed als spelers zich realiseren dat juist deze mensen het mogelijk maken dat zij kunnen spelen.’’ Het betrekken van scheidsrechters heeft nog een ander doel. Op deze manier willen we de positie van de scheidsrechter en arbitrage in het algemeen binnen de vereniging verbeteren.

Het leuke is dat deze avond wordt verzorgd door Diana Dutilh, één van de beste scheidsrechters van Nederland die ook op de Olympische Spelen heeft gefloten en daar zelfs Heren wedstrijden heeft gefloten. Dit wordt een leerzame avond, vol met mooie waterpolo verhalen. We houden jullie op de hoogte!!!