7 oktober 2017 – Aquapoldro-Swol 1894 – 4-7

De tweede wedstrijd en Ritsert is vandaag de coach. Afsluiten en overnemen moeten we doen. Hij wil ook dat we van de zijkanten halen. De tegenstander is Swol 1894. Die hebben nu drie wedstrijden gespeeld en met flinke dubbele cijfers gewonnen. De ambitie is om deze zegereeks te stoppen. Is dat haalbaar? We gaan het zien. Het team is compleet vandaag.

Wilco start als keeper en Luka zwemt als eerste op, dat haalt hij prima. Na anderhalve minuut spelen scoort Swol het eerste doelpunt, dat is niet de bedoeling denkt Britt en bij een gevaarlijke aanval drukt zij de bal naar Wilco die hem stevig vastklemt. Wilco redt nog eens als een blauwe alleen voor het doel komt, door uit te zwemmen kaapt hij de bal weg. Even later lukt dit helaas niet en de 0-2 is geboren. De blauwe keeper is overigens best goed.

Als we sneller de vrije man kunnen vinden hebben we best kans, vindt Ritsert. Ook goed bij onze man blijven zodat blauw niet alleen voor onze goal komt. Als midvoor ligt Benthe bij beer 4 (hij is nogal breed), maar dat is een ongelijke strijd waardoor het 0-3 wordt. Wilco wacht lang met uitgooien, durf te passen ook al liggen we onder druk. De 0-4 ontstaat omdat de Swolse beren er net sneller voorbij komen. Is de strijd dan zo ongelijk? Nou nee, we krijgen kansen genoeg. Na een assist van Britt knalt Luka de bal op het doel, maar ja, die keeper van Swol kan hem pakken.

Met 0-4 achter, dat belooft niet veel goeds voor onze ambitie. Niek gaat nu ons doel verdedigen. Alex geeft een knal met de backhand die eindigt in de forehand van de keeper. Onze berin Wiesje gaat nu als midvoor de strijd aan, dat gaat best leuk. Als Alex de 1-4 scoort (de hatelijke 0 is weg) neemt Swol wraak door de 1-5 te maken. Wilco zet dat recht door met een ver schot 2-5 te laten noteren. Swolse beer 2 verzuipt Wirachai, maar hoeft er van de scheidsrechter niet uit. Door een nieuwe aanval op Wirachai van beer nummer 5 hebben we een man meer. Door een slimme truc van Wilco kan hij scoren, 3-5. Even later weer gevolgd door 3-6 vanwege een doorgebroken Swolse beer.

We vechten voor elke meter en Swol moet echt werken, ze hebben het duidelijk moeilijk met ons. We profiteren er wel een beetje van. Een combinatie Alex-Luka-Alex gaat helaas mis. Een aanval op Luka geeft een man meer. Hij gaat meteen door en scoort de 4-6. Een mooie redding van Niek voorkomt de 4-7. Een mooie redding van Niek voorkomt de 4-7 (twee keer dus). Alex kan nog eens aanvallen maar scoort helaas niet. Beer 4 scoort vanuit de midvoor met Benthe om zijn hals. Eindstand is daarom 4-7.

We hebben vandaag erg goed gespeeld, onze ambitie om de zegereeks te stoppen is niet gehaald, maar we hebben het ze wel heel moeilijk gemaakt. Als we zo doorgaan is de volgende ontmoeting voor ons.