4 november 2017 – Aquapoldro-De Houtrib – 21-5

Nee, het is geen typefout hierboven. De Houtrib staat boven ons en ze zien er groot en sterk uit. Ritsert coacht vandaag en stelt ons wat gerust, door hun omvang zijn ze vaak ook wat logger in het water. Britt is ziek maar volgt onze wedstrijd op afstand via de Sportlinked app. Sefkan moet werken. Merijn speelt mee met ons. De voorbespreking doen we in het donker, tot Dylan besluit om toch maar een lampje aan te doen. Patricia praat door de uitleg heen, strafpunt. Aansluiten, snel reageren en zijkanten halen is de opdracht. Britt haalde de bal vaak op de middellijn, dat moeten we nu zelf doen.

Luka zwemt op en het startsignaal klinkt. De volgorde klopt hoor. Hij scoort meteen de 1-0. De jurytafel ontdekt een illegaal capnummer in het water en dat moet hersteld worden. Er volgt een ouderwets spelletje petje wisselen bij de Houtrib. Even later scoort Joppe met en backhand, Luka en Niek volgen: 4-0 is het inmiddels. We staan verbaasd. De harde 5-0 van Luka zorgt ervoor dat Ritsert hem wisselt. Hij gooide namelijk rechtstreeks in plaats van naar de vrijliggende man bij de tweede paal. Bij een goede keeper had hij niet gezeten. De tegengoal moeten we even later incasseren, Wilco mag vissen. Een verdedigende actie van Merijn even later, maar het schot op goal wordt door Wilco gestopt. Dan volgt een mooie aanval en kan Niek de 6-1 scoren. Merijn krijgt en bal tegen haar oog en komt aan de kant.

Let op en zorg dat er iemand vrij bij de tweede paal ligt. Speel over en je kunt hem er zo intikken. Keeper uitgespeeld. De score gaat inmiddels door met de 7-1 van Niek, een solo van Luka (8-1) met ondersteuning van Alex. Wiesje vecht met blauw 4 maar wint wel en kan de bal op Wilco terugleggen. Wilco gooit snel uit en laat Luka scoren, even later gevolgd door Niek die de 10-1 aantekent.

Partje 3 en Niek gaat de goal in, kan hij niet meer scoren. De boodschap is om het overzicht te houden. Merijn is voldoende hersteld en doet weer mee met de 11-1 van haar hand. De 12-1 is van Wilco die hem net over de keeper drukt. Wilco verdedigt zodat Luka de bal kan pakken. De passes moeten nu wel wat zuiniger. Dan de besproken situatie met een vrije man bij de tweede paal, Luka scoort de 13-1. Dat De Houtrib vervolgens de 13-2 en 13-3 in onze goal legt kan de pret niet drukken. Zeker niet als Alex, op een pass van Wilco, 14-3 scoort.

Kom de bal halen, anders wordt het veld te lang en gebruik de zijkanten. Overnemen en samenwerken dat willen we zien. Wirachai wordt verzopen en neemt boven water wraak. De scheidsrechter stuurt beide spelers voor 20 seconden de kant op. In ons voordeel want Joppe scoort meteen de 15-3. Hij kan dat even niet voortzetten want hij speelt niet af, de tegenaanval wordt gestopt door Niek. Dan is het weer de beurt aan Wilco voor de 16-3. Patricia onderschept de bal vóór de vrije worp is genomen en mag haar zonde aan de kant overdenken. Het resultaat is 16-4. Maar even later is het al weer 17-4 en na een pass van Merijn op Luka is ook de 18-4 een feit. Wirachai verdedigt fel. Niek kan de 18-5 niet voorkomen en Alex mikt eerst op de paal en dan pas naast de paal, gelukkig aan de goede kant en het is 19-5. Wilco passt op Alex voor de 20-5 en sluit de score door zelf 21-5 te lasten noteren. En Benthe, zij speelde goed en was vooral in de verdediging van groot belang voor het team.

De bus naar Lelystad gaat vandaag zonder puntjes naar huis (naar citaten van Ron). Meisjes en jongens, wat goed gespeeld. Het liep, er werd gewerkt, ook voor elkaar. Met zo’n instelling voor de andere wedstrijden gaan we nog hoog eindigen, en ligt zelfs het kampioenschap binnen de mogelijkheden. Een dikke pluim en een rondje van Ritsert sluit deze wedstrijd af. We stijgen van plaats 8 naar plaats 4 en staan boven de Houtrib. Britt feliciteert ons op afstand via de app. P.S. alle strafpunten van dit seizoen tot nu toe worden kwijtgescholden, trakteert Ton ook een beetje.