28 oktober 2017 – ZEW-Aquapoldro – 3-13

Wedstrijd 3 alweer, nu in het dorp Ermelo in het Callunabad. Na een uitgebreide rit door Ermelo zien we het 42 jaar oude zwembad. Britt haalt water samen met Wiesje en Joppe krijgt twee strafpunten voor het ongeoorloofd in het water springen. Ook Wirachai loopt een strafpunt op vanwege te lange nagels. Sefkan is er vandaag bij en zwemt mee in. Met cap 6 zit hij vervolgens nog wel op de kant. Nick coacht en zegt dat we dat stelletje prutsers even gaan laten zien hoe het moet. Twee eenvoudige opdrachten: in de ballijn liggen en met zijn allen naar voren. Zwemmen-zwemmen-zwemmen en ze afmatten. De jurytafel maakt er een leuke puinhoop van. De tablet heeft geen internetverbinding, men begint met 30 seconden regel, de klok start niet en als hij loopt, loopt hij op., de tijd stopt in het eerste partje niet bij stilleggen van het spel. DE scheidsrechter wordt vandaag geobserveerd door een bondsofficial. We beginnen ook aan de verkeerde kant in het bad.

Luka wint het opzwemmen bij begin partje 1. Merijn schiet op doel maar de keeper stopt de bal. Joppe weet vervolgens twee keer achter elkaar te scoren. We zijn vrij veel voorin, ZEW komt niet zo vaak naar ons toe. Niek kan gezellig toekijken. Af en toe moet hij toch wel redden. Uit een man meer scoort Luka de 0-3. Als Patricia met een U20 (ik deed echt niks’…) er uit moet kan ZEW de 1-3 noteren. Alex knalt de 1-4 er in en Luka probeert met een dom schot de score op te krikken.

Meer in de ballijn liggen en sneller schakelen. De keeper van ZEW is niet sterk in de hoeken, dus daar mikken. Een combinatie Patricia-Merijn-Wirachai levert de 1-5 door Wirachai op. L wel op dat als we de bal hebben we meteen moeten gaan. Dan wordt er drie keer door ons achter elkaar op doel geschoten. Patricia paal, Alex paal en Britt raak. Op de helft van de wedstrijd is het 2-6.
Blijf goed naar elkaar kijken en denk om de ballijn. Partje 3 begint weer met opzwemwinst voor Luka. Hij gaat ook meteen mee naar voren en scoort de 2-7. Uit een man meer knalt Merijn de bal in de touwen. Het is niet alleen maar aanvallen, Luka moet even goed verdedigen. Een volgende man meer zorgt ervoor dat Britt bijna scoort (jammer). De witte 2 en 3 moeten we in de gaten houden. Dan zwemt Britt na een pass goed door en scoort toch de 2-9. Alex scoort nog twee keer (de laatste recht door het midden) zodat we met 2-11 het laatste partje in gaan.

We liggen nog steeds achter de man in plaats van in de ballijn. Alex kijkt niet en gooit naast. De tweede U20 voor Patricia zorgt weer voor een tegendoelpunt 3-11. Na een U20 van Alex mag hij weer terug. Eenmaal los van de kant spurt hij naar voren en kaapt de bal weg. Patricia ligt vrij voor het doel en Britt ziet dat. De pass is zuiver en Patricia scoort de 3-12. Wirachai krijgt een vrije bal tegen, maar moppert. Dus zet de scheidsrechter ook hem voor 20 seconden aan de kant. Een vrije worp voor ons voor het doel, pakken-schieten, maar dat gebeurt niet. Luka sluit de score uit een rebound zodat de einduitslag 3-13 is.

Onze eerste 3 punten zijn binnen. Nick mag vaker coachen! Een leuke wedstrijd met als leerpunten de ballijn en meteen omschakelen.