25 november 2017 – De IJsel-Aquapoldro CG1 – 2-19

Weer een uitwedstrijd vandaag. Vanaf de Sprenkelaar vertrekken we met enthousiaste supporters naar Deventer. Daar wacht ons De IJsel, zij staan 10e en wij derde. Ze hebben wel een topscorer, dus de aandacht niet laten verslappen. Wilco en Niek hebben eerst meegespeeld met BG1, we lenen ook nog Guus Buiting omdat Britt vandaag naar de Winterefteling is. Merijn speelt ook weer mee. Vandaag coacht Ritsert ons. Bekend, in de ballijn verdedigen en snel wegwezen in de aanval. Helpen bij het halen en aansluiten. Vorm geen kluitje voor het doel, maar ga breed liggen. De keeper uitspelen.

Luka wint het eerste opzwemmen met twee vingers in de neus en een schot van Alex gaat helaas mis. We schieten veel op doel, maar erin wil hij niet. Deels is dat ook aan de goede keeper te danken. Joppe verdedigt twee keer achter elkaar erg goed. Een afstandsschot van Alex opent de score. Maar nog steeds veel kansen en weinig resultaat. De 0-2 is voor Merijn. Patricia ligt even midvoor. Guus spettert teveel met water en mag op de grens van partje 1 een P’tje noteren.

Sneller halen bij de middellijn, coacht Ritsert. In het begin weer een paar schoten die steeds op de lat eindigen. Dan goed uitgespeeld en Wilco noteert de 0-3, met een lobje de 0-4 en even later de 0-5. Een pass van Wilco op Alex, maar ook die is niet raak, ruim over. Wirachai eet in de verdediging Deventerkoek nummer 5 op. Een fraai schot van Benthe gaat helaas naast. Wlco en Benthe nemen een doorgebroken Deventerkoek in de gezamenlijke tang. Wiesje ligt voor de goal en schiet hem er in, de 0-6 is er. Even later gooit Patricia net op de paal. Halverwege de wedstrijd is het 0-6.

Niet stil liggen bij een vrije bal, geen schoten zomaar vanaf 7 meter, ga dichter naar de goal en speel de keeper uit. Deventerkoek 4 loopt zijn 3e P’tje op en mag definitief op de bank plaatsnemen. De 0-7,  0-8 en de 0-9 staan op naam van Guus, die vrij voor het goal komt. Niek gooit op Guus, terwijl Patricia veel makkelijker lag, maar goed Guus scoort.Bij een vrije worp tegen duwt Luka de bal weg, dus een P’tje. Een schot van Wirachai blijft op de doellijn liggen. Wilco tekent voor de 0-10 en 0-11. Joppe mag een 5 meter nemen, de keeper kan hem echter houden. Deventerkoek komt vrij voor goal en maakt het eerste tegendoelpunt. Dan als klapper nog een fraaie backhand van Alex die de stand na drie partjes op 1-12 brengt.

Niek gaat het veld in en Wilco het doel. De jurytafel blundert (blijkt achteraf) want ze noteren de capwissel bij Deventerkoek. Dat krijg je als je ongeïnteresseerd achterover leunt met de tablet in je hand. Ritsert ziet mooie passes, maar we moeten bij de aanval wel door passen. Een lobje van Guus (1-13). Niek raakt de onderkant paal en Luka in de rebound ook. Merijn is goed voor de 1-14 en Niek knalt de 1-15 er in. Nog geen 5 seconden later veroorzaakt hij een strafworp. Deventerkoek gooit echter niet meteen maar dreigt. Die vlieger ging dus niet op. Patricia gooit nog eens op doel in de handen van de keeper. Even later is de 1-16 wel voor Patricia. Joppe is voor de 1-17 en Patricia mag met een P’tje even naar de kant. Niek iser voor de 1-18 en Wirachai maakt ons laatste doelpunt 1-19. Dan komt een Deventerkoek onder druk op Wilco af, die zwemt er naar toe en ziet de bal vervolgens over hem heen het doel in verdwijnen. De eindstand is 2-19.

Goed gespeeld allemaal. De nabespreking volgt morgen bij de training want Ritsert moet naar Barneveld. We staan nog steeds derde en moeten volgende week tegen nummer 5 (Zuiderzeezwemmers) met 9 punten uit 6 wedstrijden.