20 mei 2017 – Heerenveen – OD  

Verslag van Herman Aalberts.

Omdat Jan Bisschop een blessure had kon ik zijn inschrijving overnemen. Ik had de wedstrijd zien staan als kwalificatiewedstrijd voor The Grand Final in Rotterdam, maar heb me met het oog op NK duathlon een week later, hiervoor niet ingeschreven. Omdat het de laatste tijd ‘wel lekker’ ging, toch maar de handschoen opgepakt en geprofiteerd van de combinatie: veel slots – weinig deelnemers in mijn agegroup. Ik hoefde niet voluit te gaan om mij te kwalificeren en dat lukte zowaar ook nog bij het lopen.

Zwemmen viel wat tegen met een tijd net boven het halve uur. Fietsen ging goed totdat ik ineens niet meer vooruit kwam in de derde van vier ronden. Ik had net een aantal andere deelnemers ingehaald toen ik ineens vertraagde. Vreemd, geen man met de hamer gezien, geen hongerklop. Is het dan de rem? Ik hoorde niks en had niet het gevoel dat het dat was. Al stoempend werd ik zelf weer ingehaald, totdat mijn rem echt vast sloeg. Dus toch. Van de fiets af en het vlot kunnen herstellen. Al met al 2 minuten verspeeld, maar gelukkig kon ik door. Zonder het oponthoud toch een gemiddelde van 36 km/uur kunnen trappen.

Bij het lopen eerst vlot gestart om te voelen hoe dat was. Wel oké. Vervolgens een beetje gas terug genomen en de wedstrijd lekker uitgelopen. Eindtijd 02:23:04 én afgelopen week een nominatie binnen gekregen voor ‘Rotterdam’. Bed & Breakfast is al gereserveerd.

Zondag na de wedstrijd nog 5 km uitgelopen. Dat is voor mij heel ongewoon na een wedstrijddag. Meestal moet ik een aantal dagen met spierpijn rond hobbelen.

Ik zeg het nog één keer: Daily Dozen does it!