2 december 2017 – Aquapoldro CG1-ZZZ – 6-3

ZZZ staat voor Zuiderzeezwemmers. Ze komen uit Dronte en daar is al heel lang geen Zuiderzee meer, wel IJsselmeer een stukje verderop. We spelen thuis. ZZZ staat 5e en wij derde, maar als je naar de uitslagen kijkt moeten we vol aan de bak om de ZZZ-bus zonder puntjes naar Dronten te laten gaan. Wilco is ziek en daarom mag Niek in het doel. Merijn doet ook weer mee, maar ze heeft al wel een wedstrijd in Zutphen gespeeld (0-36 gewonnen). Sefkan, met nummer 13, komt ons bijstaan aan de kant. Luka, Joppe, Merijn, Wiesje en Niek lopen een strafpunt op. Ze staan niet om 18 uur in zwemtenue aan de rand van het bad. Patricia ontsnapt aan een strafpunt, ze knipt net voor tijd nog haar nagels. Coaches zijn Tijs en Ritsert, Nick heeft weer iets met Sinterklaas. De boodschap in de jurykamer is dat we kansen moeten afmaken en geconcentreerd moeten blijven spelen. De ballijnen houden we er in, het blijkt dat onze tegenstanders hier niet goed mee kunnen omgaan. Maak het spel breed en benut de hoeken.

Alex zwemt op, wint en na een mooie actie van Britt kan Alex de score openen: 1-0. Blauw 2 gooit hard en is gevaarlijk. Dat blijkt even later als hij virj voor het doel komt en Niek naar de 1-1- laat vissen. Dan breekt Luka door en passt op Alex. Jammer dat hij niet vrij lag. Even later weer een pass van Luka op Alex, maar die wordt in een Zuiderzeetang genomen door twee blauwen. Dan weer een spannend moment, maar de slingerbal van Luka na een mooie pass van Patricia, haalt het doel niet. Britt passt op Luka en dat gat wel goed want de 2-1 is een feit. Een hard schot naar Niek, tkt hij net over het doel, wel een 2 meter maar die gaat mis

De passes moeten wat zorgvuldiger en halen van de bal is ook geen schande. Luka zwemt op, wint, maar kan niet scoren. Een schot van ZZZtwee wordt door Niek gestopt. Alex ligt er vervolgens klaar voor en met een fraaie backhand is het 3-1. De vreugde duurt iet lang want de 3-2 is ook gemaakt. Patricia is sterk in de verdediging, ze blijft goed in de ballijn en is fel. Luka breekt door en zwemt alleen door het midden, 4-2 maakt hij. Vlak voor het einde mag hij met een U20 (en zijn ZZZ tegenstander ook) naar de kant. Wiesje is meestal te vinden in het middenveld.

Het koppie erbij houden en werken voor de bal. We doen dat te weinig waardoor de scheidsrechter niet voor ons fluit. Alex weet de binnenkant van de paal te raken. Patricia neemt een vrije worp en gooit de bal rechtstreeks het doel in: 5-2. Na een redding van Niek volgt een pass van Patricia op Joppe die recht in de handen van de keeper gooit. Joppe wordt de hoek in gedreven maar werkt niet voor de bal, hij komt er uiteindelijk wel uit maar dan is het derde partje ook voorbij.

De passes, blijf kijken of men het ziet dat de bal gaat komen. Zoek de man op en ga niet met twee naar één ZZZ’er, zij hebben dan een man vrij! Patricia zit als een tijger op Blauw 2. Benthe ondersteunt vanuit het middenveld. De volgende aanval komt bij Britt, maar haar schot is net te zacht. Patricia scoort een U20 en even later is het 5-3. Luka en Patricia verdedigen samen perfect. Daardoor krijgt Alex een kans, maar die vervelende lat zit in de weg. Britt brengt vervolgens de eindstand op 6-3.

Gewonnen en drie punten in de pocket, maar… we hebben het onszelf wel onnodig moeilijk gemaakt met lastige passes en veel P’tjes. Een compliment voor het team dat zijn mond heeft gehouden tegen de niet altijd even consequent fluitende scheidsrechter. We krijgen weinig tegendoelpunten en dat is goed, voorin gaat het ook wel komen.

Voor ons is het winterstop, 13 januari spelen we tegen de nummer 4 (Nunspeet).