18 november 2017 – Woelwaters-Aquapoldro CG1 – 3-9

We reizen af naar Harderwijk. Omdat er veel spelers rechtstreeks gaan is er een overschot aan auto’s. Tijs en Sefkan rijden mee met Ton, Tijs zal dit keer in zijn eentje coachen want Nick… (iets met Sinterklaas geloof ik). De Woelwaters staan net onder ons, de ambitie is om de drie punten van Harderwijk mee naar huis te nemen. Tijs heeft ergens een magneetbord gescoord en gebruikt dit om ons te vertellen over ballijnen (altijd, iedereen, overal). Zorg ervoor dat ze geen enkele bal kunnen afspelen. Het is warm op de voorbespreekplek, heel warm. Luka en Wilco hebben hiervoor met BG1 gespeeld, zo ook Bart die ons komt versterken. Alex en Merijn ontbreken vandaag, Sefkan komt kijken en mee inzwemmen.
Wit 9 wint het opzwemmen van Luka. Gevolg is dat het al vrij snel 1-0 staat. Dat begint goed en de drie punten klampen zich vast aan Harderwijk. Luka probeert te scoren, maar vergeet zijn benen (gebruik ze wel, dan hoef je ook geen slingerworp te doen). Wiesje past op Niek die profiteert en 1-1 laat noteren. De ballijn blijkt nog moeilijk te vinden te zijn. Even later weet Niek Luka te vinden en die kan de 1-2 scoren. Dan komt Bart vrij voor het goal, maar speelt af in plaats van te scoren (het sociale antwoord is dat het niet zijn team is en hij het een ander gunt). Maar hij maakt het goed door vervolgens wel de 1-3 in de touwen te jagen.
Opletten, we laten ons pakken als ze vanuit de hoek de midvoor bereiken. Let op de ballijn en leg ze vast. Wilco gaat weer het doel in. Een toverbal van Luka op Bart die vervolgens Benthe bereikt, helaas is het mis. Wirachai verdedigt heel mooi in de ballijn en ook Benthe speelt een goede rol in de verdediging. Een verre pass van Luka op Bart en de 1-4 is een feit. Die komt nog even in gevaar als Joppe niet in de ballijn ligt, vervolgens zijn speler alleen laat om naar een ander te gaan, en deze de bal richting Wilco gooit. Jammer voor de woelwaters dat Wilco hem uit het doel kan houden.
Halverwege de wedstrijd liggen de drie punten binnen handbereik. We moeten er nu vol op en op de ballijn letten. Wit wint het opzwemmen weer maar duwt de bal onder, die is voor ons. Wilco (Niek is vanaf dit partje de keeper) neemt meteen de bal mee in de aanval, maar mist. Wat later is er een pass van Luka op Wilco en hij kan onze vijfde achter de keeper leggen. Britt zwemt ergens over heen, dat blijkt een witte te zijn en ze mag met een U20 aan de kant. Woelwaters profiteert en Niek mag de 2-5 uit de netten vissen. Wilco komt alleen voor maar met zijn laffe balletje lukt het niet om te scoren. Patricia vecht met Wit 3. En nogmaals, Patricia vecht met Wit 3, die kan toch schieten maar wel ver over.
We zijn aan het verslappen, bij balwinst meteen met zijn allen naar voren, daar zijn nog kansen. Bart gooit naar Wilco, maar die gooit recht in de handen van de keeper. Wederom gooit Bart op Wilco en die scoort met een fraaie backhand (2-6). Weer een mooie verdediging van Wirachai, wel meteen weer mee naar voren gaan. Benthe heeft nog een mooi schot op doel, maar de keeper is net iets sneller. Luka scoort de 2-7, Wilco de 2-8, Woelwaters de 3-8 en Bart de 3-9. Joppe is blij als het eindsignaal klinkt.
Mooi gespeeld al zat er meer in. De drie punten nemen we mee naar Apeldoorn. Op de valreep loopt Luka een strafpunt op vanwege het met knopen inleveren van zijn cap. We staan steviger 3e, gezien de stand zouden we nummer 2 moeten kunnen pakken. Dus op naar de volgende wedstrijd.