16 september 2017 – DWK-Aquapoldro – 6-3

Deze wedstrijd is verplaatst van 10 februari naar vandaag. We zijn gehandicapt want Luka is ziek en Wirachai is er ook niet bij. De coaches Tijs en Nick zijn er ook niet en Martin Laan neemt deze rol even waar. De Barneveldse Waterkippen zijn er klaar voor, wij ook met maar één wissel.

DWK start goed door het opzwemmen te winnen in partje 1. We zetten een beetje de toon door een doelpoging van Niek en Wiesje (die hoog over gooit). Een moeilijke bal op Britt leidt ook al niet tot succes. We gaan verder gelijk op met de waterkippen en na 5 minuten is er niets aan de hand, 0-0. Bij de aanval moeten we wegzwemmen bij de vijand en niet blijven hangen. Bij balverlies moeten we met zijn allen meteen terug.

Partje 2 start met een man meer situatie. Dat spelen we netjes uit en Benthe komt vrij voor het doel en scoort het eerste doelpunt van het seizoen. Bij het uitgooien wacht Wilco lang omdat niemand zich aanbiedt. Patricia laat een mooie actie zien in de aanval. Maar bij het balverlies weten de kippen snel naar voren te komen en te scoren. Het is gelijk. Er volgt nog een prachtige redding van Wilco en een doelpunt van Alex. Uit een man minder situatie maakt een haantje van DWK de gelijkmaker. Het gaat gelijk op. We moeten wel scherp blijven.
Partje 3 en Britt loopt tegen har tweede U20 op. Niek is nu keeper en drukt de bal onder water, een 5 meter tegen en een doelpunt. Wilco in het veld geeft een mooie pass op Patricia die de bal voor het doel werkt. De midvoor kan hier niet van profiteren. De 4-2 wordt veroorzaakt omdat we weer een haantje laten gaan. Wilco herstelt het nog wel door alleen door te zwemmen en de bal de touwen in te werken, 4-3 is de stand met nog 1 partje te gaan.

Aanbieden is het motto in partje 4. Je merkt wel dat we moe worden. Uit een man minder (U20 Benthe) scoort er weer een haantje. Ik scoor liever een half haantje bij de snackbar. Een toverbal van Joppe en een haantje dat ontsnapt levert de 5-3 op en de 6-3 volgt even later als er iemand blijft liggen en witte haan 6 alleen voor ons doel komt.

De eindstand is 6-3 in ons nadeel. We gingen gelijk op maar partje 4 was duidelijk net te veel voor ons. Dat wordt wat straks bij de return.