Triathlon Vroomshoop (17-09-2016)

Erwin de zaterdag mee bij de De Haere Kwart Triathlon in Vroomshoop.

 

Erwin:
Na dit jaar meerdere 1/8 triathlon te hebben gedaan, vond ik het tijd worden om een nieuwe uitdaging aan te gaan: de 1/4 triathlon. Ik koos voor Vroomshoop omdat ik hier 2 jaar geleden de 1/8 had gedaan en dus de routes kende. Het parcours is vrij vlak dus prima om een eerste kwart te doen. In de aanloop naar de triathlon had ik voor mezelf een tijd berekend (2:46); Zwemmen – 22 min, T1 – 2 min, Fietsen 1:20:00, T2 – 2 min en hardlopen 01:00. Ik had deze tijden gekozen op basis van mijn verwachte snelheid.
Je begint met zwemmen en dan is de eerste vraag die je dan aan de organisatie stelt: Hoe warm is het water? Het water was meer dan 23 graden en dan mag je van de NTB geen wetsuit aan. Ik mocht beginnen in baan 4 met een groene badmuts, niet erg charmant als je een blauw tri-suit draagt. Na netjes aan iedereen gevraagd te hebben wat zijn zwemtijd is, startte ik als derde. Degene die voor me zwom ging schoolslag doen, op zich kwam hij best wel hard vooruit maar ik kreeg steeds een schop tegen mijn hand, daarom besloot ik hem maar in te halen zodat het daarna een stuk beter ging. Degene die nu voor me zwom, zwom iets langzamer dan ik, maar ik vond het wel prima zo. Op deze manier zou ik mezelf niet opblazen. Uiteindelijk kwam het moment dat ik de tik op mijn hoofd kreeg voor de laatste 50 meter en ik daarna klaar was met zwemmen.
Toen ik richting fiets liep, vroeg ik me af of het slim was om alvast mijn sokken aan te doen en terwijl ik daarmee bezig was liep ik door zwart zand en gemaaid gras waardoor mijn beslissing erg makkelijk werd: ik ga sokken aan doen, want ik haat zand in mijn schoenen. 
Met mijn fiets het parc ferme uit en fietsen maar. Dat ging erg lekker en zo’n ligstuurtje doet natuurlijk ook veel goed. Mijn doel was om gemiddeld 30 km/h te fietsen maar het ging zo lekker dat ik uiteindelijk 32,6 km/h gemiddeld reed. Na 4 ronden te hebben gereden weer richting parc ferme en mijn loop schoenen aan. Na het fietsen begin ik altijd veel te hard met lopen en hoe goed ik er ook aan dacht, ook nu begon ik weer te snel, wat ik moest bekopen in de laatste 5 km want mijn snelheid daalde drastisch.
Het loop parcours (2.5 km) in Vroomshoop is eigenlijk heel erg leuk. Je loopt door een wijk waar veel mensen langs het parcours zitten die je aanmoedigen. Iedereen in de wijk heeft een boekje waar de nummers met namen in staan. Dus je hoort af en toe: ”Zet hem op Erwin”. Uiteindelijk kwam ik over de finish en kon ik lekker weer wat bij-eten. De uiteindelijke tijd is 2:26:14. Voor een eerste kwart-triathlon vond ik dit een prima tijd, vooral omdat ik mijn tijd veel hoger had ingeschat.
Maar het smaakt wel naar meer… Ben ik nu verslaafd?