Triathlon Utrecht (10-07-2016)

Zondag stond de 3e wedstrijd van de 3e divisie noord in Utrecht op het programma. Sanderspuzzelboeken Aquapoldro Triathlon Heren 2 stond daar met Ralph, Max, Sander en Laurens aan de start. Sanderspuzzelboeken Aquapoldro Triathlon Heren 3 werd in Utrecht vertegenwoordigd door Bert, Paul, Bastiaan en Jörgen. Heren 2 werd 7e en staat nu ook 7e in het klassement, dus promotie is nog niet uitgesloten. Heren 3 eindigde op de 30ste plaatst en staat nu op plaats 28 in het tussenklassement. Voorafgaand aan de 3e divisie ging Jan ook van start op de Sprint in de reguliere startseries.

 

Laurens:
Vandaag stond wedstrijd nr. 3 op het programma. In de tussenstand stonden we op de 7 plaats, 2 boven promotie. Vandaag was dus een erg belangrijke wedstrijd die bepalend zou zijn of we serieus om promotie naar de 2e divisie zouden blijven meestrijden. We hadden een sterke bezetting met Ralph (sterk en stijgende lijn), Max (die zijn oude niveau bijna weer te pakken heeft), Sander (lekker tussendoortje in zijn voorbereiding op de hele van Barcelona) en Herman.
Herman had nog geen wedstrijd meegedaan vanwege een opspelende kuit. Gelukkig ontvingen wij eind juni het volgende bericht uit zijn trainingskamp in Portugal (alles wordt in gedaan voor promotie):

Dus ik had hoge verwachtingen van ons team voor vandaag. Maar toen kwam daar vrijdagavond het slechte nieuws dat Herman toch weer last had van zijn kuit. Misschien iets te veel jeugdig enthousiasme bij de maandagavond fietstraining? Hoe dan ook, vooral vervelend voor Herman zelf, want hij wil zo graag zich doen gelden. Ook vervelend om zo laat nog een goede vervanger te vinden. Seran was op vakantie en Bob, Andries, Dirk, Gilles en Ronny konden niet. Maar Gjalt wilde heel graag meedoen. Een prima vervanger. Eén probleempje, we moesten nog wel even dispensatie voor deze jeugdige atleet regelen. En helaas, dat lukte niet meer op dat late tijdstip, want daarvoor is inspraak van de bondscoaches e.a. nodig. Serieuze zaak! Toen restte niets anders dan dat ondergetekende het team completeerde. Helemaal niet voorbereid (vorige week nog succesvol de Marmotte gefietst en de maand daarvoor – vanwege de wetenschap dat ik voor de zomer geen triatlon meer zou doen – niet meer gelopen en gezwommen), dus het was echt hopen dat de overige 3 mannen zouden pieken. Dus vanochtend stonden Ralph, Max, Sander en ik samen het H3 aan de start. 
Was het in Stiens een gevecht geweest bij het zwemmen. Dit keer kon er goed gezwommen worden en Ralph (17e) zat direct goed voorin. Max (57e) deed goed mee en Sander (96e) kon aan zijn inhaalrace beginnen (vooraf riep hij dicht bij Ralph te gaan eindigen). Oh ja, ik (103e) hield nog 16 zwemmers achter. En toen begon het pas leuk te worden. De heren gingen echt hun best doen. Met respectievelijk de 44e, 30e en 20e fietstijd gingen Ralph, Max en Sander al beter meedoen. Maar dit was de opmaat naar een zeer sterk looponderdeel. Daar scoorden zij respectievelijk de 23e, 20e en zelfs 10e looptijd. Met de 20e, 26e en 34e plaats hebben Ralph, Max en Sander een uitstekende 7e plek gescoord. Gelukkig was ik niet belangrijk met mijn 68e fietstijd en 103e looptijd (maar toen wist ik al dat het niet meer nodig was). En ik had de vooraf door Bastiaan/Paul opgelegde doelstelling behaald: eindigen voor de H3 mannen. We staan met H2 nog steeds 7e en dus nog steeds 2 plekken boven promotie. Het is ontzettend spannend, want tussen de nummers 3 t/m 9 zitten slechts 6 punten. Wij doen, met nog 2 wedstrijden te gaan, dus zeker nog mee voor promotie! Vandaag was een prima dag bij een overigens leuke en goed georganiseerde triatlon onder (wat mij betreft) iets te warme en winderige omstandigheden. Maar ik deed er niet toe. Super gedaan Ralph, Max en Sander! @Herman, ik denk dat jij (mits fit) een heel harde dobber aan deze mannen had gehad. Op naar de volgende wedstrijd op 27 augustus, wederom een sprint wedstrijd in Ouderkerk. Voor nu eerst even iedereen een fijne vakantie toegewenst.  

 

Jan:
Vooraf aan het divisie geweld mocht ik mijn sprint afwerken. Helaas, maar wel leuk om te vergelijken, op precies dezelfde afstanden als de divisie mannen. Helaas, omdat ik dan ook 750 m moet zwemmen. Gewoon aan beginnen, het einde komt vanzelf praat ik mijzelf dan moed in. Zwemtijd matig met 16:51, toch zijn er dan nog verrassend veel die langzamer zijn. Punt is dat als ik vind dat ik niet goed gezwommen heb dat ik dan extra gas ga geven bij het fietsen. Fietstijd 37:55 was de 3e tijd bij de 40+ deelnemers. Goed gefietst en twee goede wissels, ja, toen deed ik weer vooraan mee. En toen kwam het lopen, nog “even” 5 km lopen, maar dat viel toch tegen. Waarschijnlijk te hard gefietst, want ik had direct last van de warmte en dan is 5 km toch ver. Tijd 23:33 valt mee, misschien een minuut langzamer dan normaal. Helemaal kapot over de finisch, gelukkig toch snel wel weer hersteld. Dat is het voordeel van 1:20:53 uur bezig zijn. Eindtijd is redelijk met 750 m zwemmen en 22 km fietsen en dit is de 15e plaats bij de 40+ deelnemers. Daarna de divisie jongens aanmoedigen, leuk om te zien hoe clubgenoten zich uitsloven. Ook leuk is te zien hoe verschillend een ieder de wissels doet. Misschien een keer een aparte training wisselen organiseren? Intussen was het nog warmer geworden, ik vond het knap hoe een ieder met de warmte omging. Utrecht was leuk, gezellig en goed georganiseerd.