Triathlon Stiens (25-06-2016)

Zaterdag stond de triathlon van Stien op de wedstrijdkalender. Deze deze wedstrijd vormde de derde wedstrijd voor de 1e divisie dames en heren. Sanderspuzzelboeken Aquapoldro Dames 1 bestaande uit Hilly, Elske, Patricia en Janine en Sanderspuzzelboeken Aquapoldro Heren 1 bestaande uit Bob, Hinke, Wilbert en Jeroen mochten in een stayersprint de strijd aan gaan met de andere eerste divisie teams. Het dames team behaalde een mooie 10e plaats en staat hiermee steady op de 10e plaats in het tussenklassement. Soort gelijk geldt voor de mannen van het heren 1 team; zij behaalden een 12e plaatse en staan ook op de 12e plaats in het tusssenklassement.
Voor de 3e divisie teams: Sanderspuzzelboeken Aquapoldro Heren 2 en 3 was het hun tweede wedstrijd, ook een sprint, maar zij mochten niet stayeren. Heren 2 werd dit keer gevormd door Ralph, Dirk, Ronny en Andries. Heren 3 bestond uit Herbert, Bert, Bastiaan en Jörgen. Heren 2 werd 16e en staat nu in het tussenklassement op de 7e plaats. Heren 3 werd 31ste en staat op de 27ste plaats in het tussenklassement.
Tussen al het divisiegeweld door deden Femke en Gjalt ook nog mee. Femke bij de jeugd en daar werd zij derde. En Gjalt deed zijn eerste wedstrijd bij de mannen. Hier zette hij een heel mooie prestatie neer door 10e te worden.

 


Dames 1: Hilly, Patricia, Janine en Elske

 


Heren 1: Wilbert, Bob, Jeroen en Hinke

 


Heren 2 en 3: Ronny, Andries, Bert, Herbert, Ralph, Jorgen, Dirk en Bastiaan

 

Margo (Dames 1):
We hebben de smaak te pakken! Vandaag een goede teamprestatie in het noordelijke Stiens neergezet met Hilly, Elske, Patricia en Janine. Als 10de team geëindigd en hiermee ook onze 10de positie in het eindklassement gehandhaafd.

Bob (Heren 1):
Met de prestaties in de triathlon van Stiens laat het eerste divisie team weer zien de doelstelling van dit seizoen te gaan realiseren. De einduitslag is een 12 e plaats in een veld van 23 teams. Verantwoordelijk voor deze mooie einduitslag zijn Hinke, Wilbert, Jeroen en Bob. Voor Bob was dit weer een eerste triathlon dit seizoen. Als eerste uit het water, in de kopgroep volle bak mee kunnen fietsen, leverde een mooie positie op tijdens het lopen. Hinke volgde op korte afstand door de snelste fietstijd van het team te realiseren (met dank aan de Propel van Giant van Hest). Wilbert liet een mooie inhaal race zien met name door de snelste looptijd van het team . Jeroen maakte deze mooie team prestatie af door een constante race. Zeer tevreden kijken we dan ook terug op dit mooie resultaat. Maar kijken ook al weer vooruit naar de triathlon van Holten aanstaande weekend. Wellicht kan het eerste divisie team daar weer een mooie uitslag realiseren . . .

Andries (Heren 2):
In Stiens dan eindelijk (na 2 maanden pauze) de 2e wedstrijd in de derde divisie. Door onze heren 1 wisseltruuk begonnen we als team met een 2e plek. We wisten al dat dit lastig zou zijn te consolideren, zeker nu toppers Herman en Max andere verplichtingen hadden dit weekend. Met invaller Ronny (Angelier) en jong talent Dirk (Boelens) naast de oude garde Ralph (van Dijk) en ondergetekende mikten we op een top 10 plek. In het water bleek al snel dat 120 man in een strookje water in een wijk, met alleen linker bochten, best lastig is. In het gedrang kwam ik Ronny al snel tegen (herkenbaar zonder wetsuit) en kon na bijna 16 minuten vrij worstelen eindelijk de kant op. Dit waren veel meer dan 750 meter! Na een moeizame wissel (ik hoorde de scheur in mijn wetsuit groter worden bij het uittrekken) ging het op de fiets best lekker. Maar gaan sommige concurrenten hard! Na best wat mensen ingehaald te hebben (in ieder geval Dirk en clubgenoten Bert en Herbert) kwam het loopdeel. Met een goed gevoel begon ik hieraan, met gemiddeld 4.30 min/km had ik op zich een goed gevoel – totdat Dirk en Ronny mij in de 2e loopronde voorbij snelden alsof ik stil stond en ik gelijk wist dat ik mij voor Jan met de korte achternaam aan het uitsloven was (de beste 3 posities tellen). Niet ontevreden over onze prestaties maar helaas bleek dit als team niet meer waard dan een 16e plek. We moeten flink aan de bak, over 2 weken in Utrecht, om alsnog voor promotie te kunnen gaan…