Triathlon Holten (02-07-2016)

Zaterdag was de altijd goed georganiseerde triathlon van Holten. De olympische afstand van deze wedstrijd is dit jaar ook onderdeel van de 1e divisie. Dus stonden er een Sanderspuzzelboeken Aquapoldro Triathlon Dames en Heren team aan de start. De heren: Jeroen, Wilbert, Harry en Hinke mochten het eerst van start voor de langste wedstrijd van het 1e divisie seizoen. In het waterballet zoals sommigen het noemden werden de heren 19e en behouden hiermee hun 12e plaats in het tussenklassement. De dames hadden een moeizame voorbereiding maar uiteindelijk stonden Patricia, Annemiek, Hilly en Elske aan de start. Vanwegen onweer werd het zwemmen afgebroken en ging de strijd van de dames dit keer over een 40km fietsen en 10km lopen. De dames herpakten zich goed in deze aanpassing en eindigden net naast het podium: 4e. Hierdoor schuiven ze een plaatsje op in het tussenklassement (van 10 naar 9)

Bij de reguliere startseries deed Sander mee aan de Olympische Afstand. Helaas werd het zwemmen ingekort naar 750m. Sander legde de 750m zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen in 2:14.41u af.

 

Patricia, Elske, Annemiek en Hilly

 

Margo:
De OD in Holten! Voor veel van ons stiekem de favoriete wedstrijd uit de 1ste Divisie: mooie afstand, zwaar parcours, goed georganiseerde en gezellige wedstrijd en geen gestayer. Gewoon één tegen één bikkelen. Dit past goed bij onze lange afstand atletes en we hadden er dus ook zin in! De voorbereiding afgelopen week verliep niet helemaal vlekkeloos. Een val tijdens het (bos)lopen, de ander gebeten door een hond en nr 3 een ontstoken oog. Gelukkig herstellen sporters snel, alleen was het ontstoken oog van Janine niet meer te fiksen voor de start. Patricia is gistermiddag nog bereid gevonden om vandaag op deze zware OD te starten. Helemaal super!
Dan de wedstrijd zelf; dat verloopt dan toch anders dan gedacht. Na 15min zwemmen onweer! Iedereen het water uit. En nu? Om de 10 seconden per team starten op een bike-run. Knallen op dit zware fietsparcours met oa de Holteberg en het lopen is ook niet bepaald vlak. Dit ging ons goed af! Hilly 11de, Annemiek 16de, Elske 27ste en Patricia 48ste. Dit was goed voor een 4de plaats vandaag in Holten. Daarmee schuiven we op naar de 9de plaats in het klassement. Gaaf om te zien dat er nu uitkomt wat er in het team zit! Nu een zomerstop en dan de laatste wedstrijd op de Bosbaan in september.

 

Wilbert:
Vandaag stond bij Heren 1 de OD van Holten op het programma. Een mooie afwisseling met de stayersprints die we de afgelopen twee keer hebben mogen afleggen. Hinke, Harry, Jeroen en Wilbert namen vandaag de honneurs waar. 
Na een start vanaf het ponton kwamen de 1e drie heren redelijk dicht bij elkaar uit het water, waarna Hinke en Jeroen stuivertje konden wisselen tijdens het fietsen. Wilbert kon twee minuten later aan de inhaalrace gaan beginnen.
Na een zwaar fietsonderdeel waarbij twee de Holterberg over gefietst mocht worden, stond er nog een looponderdeel van 10 kilometer op het programma. Helaas kreeg Jeroen last van een gevalletje hongerklop, maar desalniettemin hebben we met onze 19e plaats de 12e plek in de tussenstand kunnen behouden. Na de zomerstop op naar Amsterdam voor de laatste wedstrijd!