Triathlon Gorssel (22-05-2016)

Jolie, Andrea en Mirjam deden vandaag mee aan de kwart triathlon van Gorssel. Voor Mirjam was het haar eerste kwart.

 

Jolie: 
Vanmorgen was m’n 1e wedstrijd van 2016. Ik startte op de kwart afstand. Omdat ik het meer als een serieuze training zag begon ik redelijk ontspannen. Het zwemmen ging prima in het 25-m buitenbad. Een aangename watertemperatuur en meewerkende tri-atleten in de baan. Met een pr (17’41) klom ik na 1km het water uit. Het fietsen ging aardig. In het open veld merkte ik de (tegen)wind op. Als je dan zoefend wordt ingehaald denk je: ‘heb ik alleen tegenwind ofzo?’. Met een gemiddelde van net 29km/u is er nog ruimte voor verbetering maar dit is wat het was vandaag. Na 1u21 zaten m’n 40kms er op. Het lopen was vandaag een grote verrassing voor mij. Al 5 weken heb ik hardlooprust gehad vanwege een onwillige knie. Ik mocht lopen vandaag maar niet forceren. 5 km ging het goed en omdat ik daar al blij mee was heb ik het daarbij gehouden. Hopelijk kan ik dit aankomende week rustig aan uitbreiden. Al met al tevreden met deze trainingswedstrijd op dit moment.

 

Mirjam:
Vandaag m’n eerste kwart triatlon gedaan in Gorssel. Samen met Jolie en Andrea gestart. De weersvoorspelling  voorspelde niet veel goeds, maar we hadden alleen last van (veel) tegenwind op het fietsparcours. De opdracht voor vandaag was: zwemmen op wedstrijdtempo, maar dat water in Gorssel werkte wat tegen vandaag;-) daar verloor ik een minuutje. Het fietsen ging keurig volgens schema in D3, ondanks de tegenwind. Daarna het lopen; starten in D3 en finishen in D4. Ook dat is gelukt. Alles op het parcours was prima aangegeven, heel fijn vooral voor mij:) en met de juiste aanmoedigingen en aanwijzingen van Helen en Harold rondde ik de race af met een tijd van 2’48” waar ik heel tevreden mee ben. En bloemen aan de finish van de supportcrew voor m’n debuut, lief!!

 

Andrea:
Vandaag ook mijn eerste triatlon van het seizoen. Een kwart in Gorssel. Toch weer die zenuwen in de ochtend. Maar al een stuk minder dan vorig jaar. In Gorssel is alles een beetje anders hebben we gemerkt. De chip moest om de rechterpols en we moesten maar liefst 4 keer het spoor over. Helaas moest ik 1 keer stoppen… De opdracht was volle bak gaan. Met een hartslagband wat me ‘s ochtends ineens in de steek liet, heb ik dat maar op gevoel gedaan. Zelf erg benieuwd hoe het met de snelheid zat. Maar met gem 32km/h fietsen en 5.30/km bij het hardlopen zit dat nog wel goed. Het zwemmen heb ik netjes in 20min afgewerkt. Met een eindtijd van 2:33:05 vierde dame geworden. Dik tevreden. Was weer een leuke wedstrijddag met de andere dames Jolie en Mirjam en zo fijn als er supporters zijn Helen en Harold!!

 

Andrea, Mirjam en Jolie