Triathlon Almere (11-09-2016)

 Zondag, daags na de triathlon van apeldoorn mocht de jeugd al weer aan de bak in een team relay.

 


Yassin, Gjalt, Femke, Zoe en coach Ralph

 

Vader en coach Ralph:
Eindelijk was het dan zover op 11 september mochten Femke, Zoe, Yassin en Gjalt de clubkleuren van Aquapoldro verdedigen tijdens de eerste Jeugd/junioren Team relay van Nederland in Almere. Gedurende het triathlon seizoen van 2016 hebben Femke, Zoe en Gjalt tijdens de wedstrijden van het jeugd en junioren circuit in Nederland (Almere Duin, Weert, Groningen en Rutbeek) voldoende punten bij elkaar gesprokkeld om zich bij de beste 10 verenigingen van Nederland te mogen scharen. In Rutbeek kregen ze dan ook het verlossende antwoord dat ze als 8e vereniging waren toegevoegd aan de startlijst. Snel de vierde jeugd/junior zoeken binnen Aquapoldro die het team zou kunnen versterken. Deze was in Yassin al snel gevonden .
Het concept was net als in de verschillende divisies een relay met 4 atleten, ieder goed voor een super snelle en korte triathlon. Het eerste team met hun vierde man over de finish wint. Alleen startvolgorde was door regelementen al bepaald: jeugd meisje start, gevolgd door jeugd jongen, junioren meisje en als laatste junioren jongen. Dit leverde het Aquapoldro  meteen het eerste obstakel……… geen junioren aanwezig, dus moisten we de 2 x 30 seconden penalty box (ja net echt!!!) op de koop nemen. Maar ook hier zagen we andere teams met hetzelfde problem, of soms nog erger: andersom, geen jeugd, wat een nog grotere penalty opleverde. Dit leverde voor de start al hele leuke theorieen op met wie er moet starten of juist niet. Later op de middag zou het bij de ere divisie niet anders zijn.
Uiteindelijk ging Zoe als eerste voortvarend weg met het zwemonderdeel in de Weere, 10 jeugd meiden strijdend in het rustige water. Verrrassend kwam ze samen met een meisje uit Assen tegelijk als 2de uit het water met nog zicht op de snelste zwemster. En ook de Nederlandse kampioen bij de jeugd nog achter hun. Met een snelle wissel op naar het fietsen, waarin ze wat plekjes verloor, maar nog steeds goed zicht op de top 3. Tijdens het lopen kon ze met een tweede looptijd bij de meisjes (24e looptijd bij alle dames van de dag!) weer terug in de strijd gooien om als 5de Yassin het water in te sturen. De grote onbekende voor het Team (qua prestaties dan) was onderweg voor zijn 250m buitenwater zwem. De teams van Groningen, Assen (bleek uiteindelijk onze grote concurrent), Oceanus konden met sterke zwemmers net aan voorbij Yassin te komen. Met een grote krachtsinspanning bleef Yassin bij het fietsen mooi in het spoor van deze concurrende team. Tijdens een sterk 2,5 kilometer looponderdeel van Yassin kon hij toch verrassend als 6de de taak overgeven aan Femke. Door een vlotte tijd neer te zetten bij haar zwemonderdeel kreeg ze iets meer ruimte t.o.v. de concurenten. Tijdens het fietsen werden er door de ploegen op plek 5, 6 en 7 (Didam op plek 8 trouwens ook, maar die lag al te ver achter) weinig verschil gemaakt, dus was het de taak voor Femke om tijdens het lopen alles te geven. Met de eerste 30 seconden in de penalty box leek het heel even spannend te worden wie er als eerste om de hoek zou komen…….. Assen of Aquapoldro. En zo kon Femke toch Gjalt als laatste afsluitende atleet als 5de team op pad sturen. Met een 8ste totaal tijd van de ochtend (40 atleten totaal), en ondanks de 2de 30 seconden penalty box, kon Gjalt onbedreigd naar de finish rennen. Om gezamelijk als 5de jeugd team van Nederland te finishen.
Hier en daar wat gemopper over de regels, Haarlemmermeer had net vorige week 2 nieuwe atleten toegevoegd aan hun team en laten dat net toevallig de kersverse Nederlandse kampioenen zijn (uit Zeeland en Gelderland!!!!!). Maar dat mocht de pret absoluut niet drukken en hebben zee en fantastische ochtend in Almere gehad, met een zeker welverdiende prestatie. Op naar volgend jaar met een mooi jeugd en junioren team van Aquapoldro!