Triathlon Almere (05-06-2016)

Zondag was de Sprint triathlon van de DUIN Triathlon in Almere de tweede wedstrijd van de 1e divisie. Hierin deden Hilly, Elske, Andrea en Janine mee voor het eerste Sanderspuzzelboeken dames team en Jeroen, Harry, Seran en Hinke voor het eerste Sanderspuzzelboeken heren team. De noordelijke wind zorgde zo aan het einde van de dag voor een uitdagend zwemparkoers en een pittig fietsonderdeel, waarbij het stayeren zeker voordeel kon op leveren. Beide teams eindigden op de 12 plaats. Het dames team staan nu na 2 wedstrijden 10e en het heren team 13e.
Zoe, Femke en Gjalt deden ‘s morgens mee aan de mini triathlon en behaalden respectievelijk een 11e, 10e en 3e plaats.

 Elske, Hilly, Janine en Andrea

 

Margo (teamcaptain dames):
DUIN triathlon Almere: daar hebben we niet zulke fijne herinneringen aan, maar vandaag stond deze wedstrijd weer op het programma. Met z’n allen heel binnenkomen en van de wedstrijd genieten was het doel. Harde wind en wild water maakte het zwemmen niet makkelijk. Andrea moest  zichzelf hier herpakken en dat is gelukt. Top! Vervolgens alle 4 de dames succesvol op de fiets: een overwinning voor Hilly die hier vorig jaar voor de rest van het seizoen werd uitgeschakeld. Een pittig  looponderdeel en een mooie finishfoto. Klasse dames!  Mooie teamprestatie met Elske 17de, Hilly 29ste, Janine 54ste en Andrea 59ste. Annemiek dank voor de support.

 

Seran:
Heren 1 hebben op 5 juni de 2e competitie wedstrijd gehad van de 1e divisie. Aan de start stonden Hinke van Wezep, Harry van Milligen, Jeroen Hagen en Seran Nijkamp. Laatstgenoemde is eenmalig ingezet vanwege wat bezettingsproblemen van de vaste kern binnen het team. Het betrof een stayerwedstrijd over de sprint afstand, 750 meter/20 km/5km. Deze korte wedstrijden staan garant voor spektakel vanwege het toegestane stayeren tijdens het fietsen. De weersomstandigheden waren na de koude eerste wedstrijden dit seizoen totaal anders, gelukkig in positieve zin. Er hoefde dus absoluut niet nagedacht te worden over de kleding keuze. Wel maakte de harde wind het zwemmen tot een erg groot gevecht bij de aanwezige golfslag en stroming. Het fietsonderdeel was vanwege de forse wind pittig en vanwege het toegestane stayeren ook erg tactisch. Na het fietsonderdeel lagen alle 4 heren nog op redelijk korte afstand van elkaar, het looponderdeel bracht hier nog wel iets verschil in. Uiteindelijk is er een goede prestatie neergezet met een 12e plaats als teamresultaat. De eerste competitiewedstrijd gaf een 15e plek waardoor de tussenstand nu een nette 13e plek is.