Trainingsweekend 2017 – Hellendoorn

Aan de start van het nieuwe triathlonseizoen organiseerden Ruud, Wilbert, Harry, Margo en Ineke vanuit de vereniging weer een trainingsweekend. De locatie voor 2017 was de kampeerboerderij de Bosrand in Hellendoorn. Van vrijdag 7 t/m zondag 9 april werd geprobeerd hier alle aspecten van triathlon aan bod te laten komen.

 

Ook dit jaar was er weer een zogenaamde mystery guest uitgenodigd…zie de verslagen…want…traditiegetrouw heeft een aantal nieuwkomers een verslag geschreven over het weekend. Zo krijgen we elk jaar een mooie fris overzicht van de gebeurtenissen in het weekend; zie hieronder het verslag van Vincent en het verslag van gast Marc (zoon van Mia).

De foto’s van dit weekend, gemaakt door Wim, Vincent, Klaas en Margo zijn hier te bekijken.


Vincent:
Ik had echt geen idee wat ik moest verwachten. Net lid geworden sinds 1 januari en daar kwam de mail over het trainingsweekend. Ik heb me aangemeld want het lijkt me een mooie manier om meer met de sport bezig te zijn en natuurlijk ook om de andere leden beter te leren kennen.De voorbereiding ging al erg goed. Duidelijke informatie via mail en app. Maar ook merkte ik dat er al van te voren van alles werd geregeld…zo werden er al appeltaarten gebakken en salades gemaakt.

 

 

 

Vrijdag: De dag van vertrek. 
Mijn tas en slaapzak waren al afgeleverd bij Astrid. De fiets was nagekeken en alles wat ik zelf mee moest nemen lag klaar. De ochtend nog wel even gewerkt, maar om 11.30 gestopt. Snel naar huis, omkleden, en samen met Hinke naar Malkander gefietst.
Daar stond het grootste deel van de club al klaar. Voor mij wel veel bekende gezichten….maar nu eens een keer niet in zwemkleding maar in teamkleding. Om 1300 vertrokken we in 2 groepen richting Hellendoorn. Zelf fietste ik met groep 1 mee, deze fietste een kleine 108km o.a. via Loenen,Dieren, Laren ( waar we lekkere koffie met appelgebak hebben genuttigd) over de Holterberg (pfffff…….. en die kende ik nog niet) door naar Hellendoorn.
Bij aankomst in Hellendoorn was groep 2 er al. Zij waren via een andere route gefietst, ongeveer 72 km en die ging via Voorst, Olst, Raalte (wat ik via strava kan terugvinden :))
Bij aankomst op de geweldige locatie hebben we de tassen naar de kamers gebracht, bedje opgemaakt. hardloopkleding aangetrokken en met z’n allen, onder begeleiding van Margo een mooi rustig rondje van 6,2 km gerend door het bos.
Daarna heerlijk douchen, omkleden en eten. Alles was tot in de puntjes geregeld. Eten en drinken in overvloed aanwezig. Maar ook de lijsten met Corvee. Iedereen was wel ergens dit weekend ingedeeld om mee te helpen. 
s’Avonds had Wilbert een kwis georganiseerd. we hadden een paar groepen ( een stuk of 6) en per groep werden de antwoorden ingevuld in de (vooraf gedownloade) app “Socrative”.
Dit werkte…..redelijk goed. Alhoewel we af en toe wel last hadden van een slechte wifi.
Na een gezellig avondje heb ik mijn bed opgezocht. Onze kamer had de stapelbedden zij aan zij staan en de kamer hing vol met gebruikte sportkleding. Gelukkig was het mooi weer en hebben de ramen erg lang open gestaan zodat alles goed kon luchten en de lucht ‘s nachts best goed te doen was.
Licht uit, oordoppen in en slapen tot aan de wekker.

 

 

 

Zaterdag: 0715 opstaan
0800 ontbijt. Het begin van de dag met een lekker bakje koffie….zwart….en de cafeïne die je lichaam net iets meer wakker maakt dan de wekker al had gedaan.
Normaal eet ik niet zo veel met ontbijt, maar we hadden vrijdag al veel gefietst en ook vandaag zouden we weer genoeg inspanning leveren dus ik heb goed en uitgebreid ontbeten en een lunchpakket klaargemaakt voor onderweg
‘s Ochtends kregen we bezoek van onze mysteriequest “Edo van der Meer” (http://www.edosports.nl/). De groep werd in tweeën verdeeld en mijn groep ging eerst rondjes fietsen. Met je eigen team trainden we om in formatie te fietsen en dan door te wisselen. Dit hebben we meerdere keren gedaan en zowel linksom als rechtsom.
Vervolgens gingen wij weer terug naar kampeerboerderij de Bosrand en kregen wij uitleg van Edo over “sturen” en “grip’ van je banden op het wegdek en dan met name in het bochtenwerk. Uitleg is leuk…..maar we willen het liever zelf doen. Eerst gingen we zelf de rondjes oefenen, en aan het einde werd dit nog even in een wedstrijdje gegoten waarbij je het elkaar wel lastig kon maken door net even tussendoor te duiken en de ander in de bocht uit te remmen. erg leuk en niet alleen goed voor de been en armspieren maar ook voor de lachspieren
Daarna zijn we in 3 groepen gaan fietsen.
Met groep 1 reden we een rit van ongeveer 80 km met ook hier weer een stop bij een restaurantje in het welbekende dorpje “Vilsteren.
Groep 2 reed een rit van 63 km met daarbij de Holterberg. En Groep 3 heeft ook een mooie rit gereden.
Terug bij de Bosrand hebben we ons klaar gemaakt voor het “Zweeds Loopspel”. Net als de rest had ik geen idee wat dit inhield. Maar aangekomen op het veldje werd dit duidelijk uitgelegd. 40 bordjes met vragen her en der verstopt in het bos. Als je uiteindelijk je nummer had gevonden moest je antwoord geven op de vraag en daarna kreeg je een nieuw nummer die je op mocht zoeken. En zo door en zo door. De laatste 10 minuten zijn wij niet eens meer gaan rennen. Gewoon gokken (A,B,C of D) en dan naar de volgende vraag. Helaas werkte deze strategie niet, we hebben niet gewonnen 
Terug bij de kampeerboerderij hebben we heerlijk gegeten. Het was een geweldige lekkere maaltijd, klaargemaakt door het cateringsbedrijf (naam weet ik niet meer)
‘s Avonds lekker op tijd naar bed gegaan. Na 2 dagen fietsen en wetende dat we weer vroeg op moesten was dit wel raadzaam.

 

 

 

Zondag: 06:15 op staan.
Even een kort snel ontbijtje…..met nog belangrijker….lekkere koffie. We verdeelden ons over een aantal auto’s en we zijn naar het zwembad van Nijverdal gereden. Een mooi nieuw complex. met 8 banen ipv het vertrouwde 6. Onder leiding van Margo deden we per baan wat opdrachten en na 5 minuten wisselden we en schoven we 1 baan door om zo aan de volgende opdracht te beginnen. Een erg leuke training met veel variatie.
Daarna terug voor een uitgebreid ontbijt. Tijdens het ontbijt konden we nog even via de tablet van Hinke zien hoe Max Verstappen 3e werd bij de formule 1. En hierna maakten we ons klaar voor de teamtijdrit over de Holterberg. In 1 lange colonne reden we met alle deelnemers via Nijverdal over de Holterberg naar Holten. Daar aangekomen starten we per team om de minuut met als doel om zo snel mogelijk de Holterberg te fietsen. Zaterdag hadden we al uitleg gehad over het “uit de wind fietsen”en het aflossen van elkaar, dit konden we hier goed toepassen.
Zelf reed ik samen met Rob van Gils, Erwin Smith en Jörgen Hennekes. Ik moet zeggen dat het me reuze meeviel…..zo goed als het ging. We vlogen over de Holterberg….Oke, we waren dan misschien niet het allersnelst, maar wel het allergezelligst 🙂
Na de tijdrit weer terug naar de Bosrand. Alles inpakken, schoonmaken en buiten in de zon hebben we nog even gelunched en alle laatste restjes voor zo ver mogelijk opgegeten en gedronken.
Rond 14:00 zijn we in 1 grote groep weer naar Apeldoorn gefietst ( op een n3-tal na die iets sneller wilde fietsen) In de buurt van Apeldoorn ging een ieder zijn weg, het eerste deel sloeg af ter hoogte van Teuge, vervolgens gingen er in Zevenhuizen een paar uit de groep weg. en vanaf centrum Apeldoorn hadden we nog een 5-tal over die mee fietste tot aan Apeldoorn Zuid.

 

En nu…thuis. Erg fijn om thuis te zijn, maar ook heel erg jammer dat dit geweldige weekend alweer voorbij is. Nu een heel jaar wachten.
De organisatie,Harry, Wilbert, Ruud, Margo en Ineke, en natuurlijk ook alle anderen leden, heel erg bedankt voor dit geweldige weekend.

 

Met sportieve groet, Vincent de Vries


Marc Capel:
Aangezien me moeder geen oppas voor mij kon vinden was ik genoodzaakt mee te gaan op trainingskamp met de tri-apeldoorn. Het was voor mij een grote uitdaging omdat het jaren gelden is dat ik veel gefietst en gezwommen had. De heen rit was goed georganiseerd mooie route alleen jammer van het dorp Olst waar wij niet welkom waren maar ja dat zullen we de volgende keer wel vermijden. Aankomst lokatie op en top. Mooie lokatie, goed verzorgd, schoon en een mooie omgeving.

 

De fietsrit dag 2 goed uitgezet heel mooi parcours over de zogenaamde berg van Rijssen die strava niet kent en natuurlijk de Holterberg.

 

Dag 3 de tijd rit over de Holterberg erg leuk bedacht en een mooie uitdaging. Helaas door last van me knie kon ik niet de terug reis met de fiets voortzetten. De catering en voorzieningen van eten en drinken op en top. Applaus voor de organisatie  Ik hoop dat me moeder de komende jaren ook geen oppas heeft dan zal,ik zeker deelnemen aan het trainingsweekend indien mogelijk. Ik heb me inmiddels ingeschreven voor de kwart triatlon in apeldoorn op 9 september waarschijnlijk omdat ik het tri virus heb opgelopen in het weekend.

 

Mijn hartelijke dank voor deelname, Marc Capel