Bosbaan Triathlon [1e divisie] Amsterdam (24-09-2016)

Zaterdag stond de afsluiting van het 1e divisie seizoen op de Bosbaan in Amsterdam op het programma. Voor het dames team gingen Patricia, Annemiek, Annette en Hilly van start. Voor het 1e heren team waren Bob, Jeroen, Hinke en Wilbert geselecteerd. De dames stonden negende in het tussenklassement en wilden dit graag handhaven. Met een negende plaats in de wedstrijd is dit ook gelukt; Negende in het eindklassement. Een mooie top tien plaats dus.

 


Patricia, Hilly, Annette en Annemiek aan de finish

 

De heren stonden 12e in het tussenklassement en wilden dit natuurlijk ook graag behouden, maar de verschillen waren erg klein dus het zou er om spannen. Uiteindelijk werden de heren met een 15e plaats in de wedstrijd 16e in het eindklassement. Goed genoeg om zich voor volgend jaar te handhaven in de 1e divisie en hierdoor is de promotie van het 2e heren team ook een feit.

 


Jeroen, Hinke, Wilbert en Bob aan de finish

 

De teams werden aangemoedigd door Herbert, Harry, Johan, Janine en Margo (Isabel sliep gewoon door). Janine heeft wat foto’s gemaakt en de foto’s gemaakt door Herbert kun je hier bekijken.

 

Last but not Least: In de ochtend mocht Zoe nog aan de bak en zij werd 7e in haar categorie bij de jeugd.

 

Teamcaptain Heren 1; Hinke: 
Gisteren stond de laatste competitiewedstrijd op het programma: de relay op de Bosbaan. Na het debacle van vorig jaar, waren we er toch wel erg op gebrand om het dit jaar beter te doen dan de 19e plek van vorig jaar. Daar kwam nog bij dat de teams in de middenmoot dicht bij elkaar stonden, en een goede klassering dus noodzakelijk was.
Wat houdt zo’n relay nou in? Eigenlijk is het heel simpel: je zwemt 250 meter, je fietst 5 kilometer en je rent een kilometer. En dat doe je zo hard mogelijk, waarna je je teamgenoot aantikt om hetzelfde te doen. Bob mocht als eerste van start en deed dit erg lekker. Na een solide onderdeel van Bob, mocht Jeroen als nummer 11 het water in. Jeroen deed erg goede zaken, want hij kwam als 9e de fiets af en wist ook in 9e positie Hinke aan te tikken. De concurrentie was echter moordend, want bij het fietsen werden er een paar posities ingeleverd. Toen Wilbert als 13e mocht starten, werd het nog spannender, Wilbert kwam als 14e uit het water, en kwam ook als 14e het loopparcours op. Halverwege het loopparcours kwam er echter nog een atleet voorbij, waardoor het team als 15e finishte. Het was nog even onduidelijk hoe dit uiteindelijk uit zou pakken, maar gelukkig kwamen de definitieve uitslagen snel online. De 15e plek in de dagklassering leverde uiteindelijk de 16e plek in de competitie op, waardoor handhaving in de 1e divisie een feit was. Op naar volgend seizoen!