ATB-tijdrit – Wintercompetitie (26-11-2016)

Zaterdag 26 november 2016 vond de tweede wintercompetitie trainingswedstrijd plaats met een tijdrit op de mountainbike. Met recht wintercompetitie, want vanochtend was het rond het vriespunt! Koud, maar droog. 16 deelnemers (13 heren en 3 dames) en niet te vergeten onze vrijwilligers Astrid, Ineke en Nicolette, publiek en de fanclub van Jeroen trotseerden de kou en stonden om 10:15u klaar voor de start. Jeroen beet de spits af en vervolgens vertrok iedere 20 seconden de volgende deelnemer.
Er werd flink gestreden! Jeroen reed, ondanks zijn uitgebreide kennis van en ervaring met dit parcours bij de eerste klim meteen verkeerd…Hoewel er nog extra takken en vlaggetjes waren geplaatst, nodigde dit Jeroen kennelijk uit om er juist over heen te rijden!  Dirk is nog gevallen in Bastiaans’ Corner, maar gelukkig zonder brokken ermee weggekomen. Na lange tijd afwezig te zijn geweest bij trainingen is Martin er weer bij en reed een sterke wedstrijd. 
In het tweede rondje kreeg Helen André nog in het vizier, maar bovenaan de klim verdween hij toch in de mist. Zoiets overkwam Wim ook, maar dan in het voordeel van Helen. Onze twee debutanten op dit parcourtje, Ronny (1e) en Ralph (2e), waren alle anderen dit jaar te snel af. Hinke maakte de top 3 bij de heren compleet. Bij de dames was vooraf een podiumplek zeker. Janine pakte hierbij het hoogste schavot. Dus aan alle vrouwelijke clubgenoten met bosfiets: Voor 2017 graag weer wat meer dames aan de start!
Na afloop was er voor iedereen sinaasappel, winegums en kokoscake beschikbaar (recept op verzoek verkrijgbaar bij Helen). Vrijwilligers, deelnemers en publiek bedankt en tot volgend jaar!

Helen en Harold hebben intussen de uitslagen ingetikt en die zijn hier te bekijken en te downloaden. Nicolette heeft foto’s gemaakt en die staan hier.

 

…vervolgens vertrok iedere 20 seconden de volgende deelnemer…