70.3IM Otepää Estland (06-08-2016)

Janine deed zaterdag de 70.3IM van Otepää in Estland. Janine werd daar met een tijd van 5:35:03u 1e in haar age-group. Hiermee kwalificeerde zij zich voor het WK 70.3IM in 2017 in Chattanooga, Tennessee (USA).

 

Janine op het podium

 

Janine:
M’n 12e 70.3IM is het alweer de race in Estland. De dagen ervoor is het weer niet echt geweldig, maar toch kan ik alle parcoursen verkennen en zelfs een droog momentje vinden voor de verkenning van het fietsparcours. Dus hoeft de fiets gelukkig niet nog een keer gepoetst te worden.
Race day: De dag begint bewolkt. Het zwemmen bestaat uit een ronde van 1900m om een eilandje heen. De start is een zogenaamde rollingstart en ik kan mooi mee in de benen van de andere zwemmers. Na ruim 36min zit het eerste onderdeel erop en kan het fietsen beginnen: een heen en weertje van 45km over rolling hills met 400hm, dat dus 2x gefietst moet worden. Het is mistig en het voelt als motregen. Op zich wel mijn weer. Binnen 40min ben ik bij het keerpunt. De terug weg hebben we wind tegen, dus doe ik er een paar minuten langer over. Ik zwaai even naar Gilles, en dan mag ik nog een keer op en neer. Intussen is de mist opgetrokken, maar de bewolking is nog dik. Na zo’n 2u45 fietsen mag ik aan het lopen beginnen; 2 rondjes van ruim 10km om het meer heen. Ook hier is het niet vlak en de zon zit nog steeds achter een dik wolkendek. Toch is het niet koud. Heerlijk triathlon weer dus voor mij. Het lukt me om 10km/uur te lopen en dit vol te houden tot de finish, al protesteren mijn benen wel tegen het einde. In de laatste 5km zie ik Gilles weer, die zelf een rondje is gaan fietsen. Na 5u35 kom ik zeer tevreden over de finish.
Volgens Gilles moet ik van de speaker vanavond naar de award ceremony komen. Zou ik dan in de prijzen zijn gevallen?… Terug in het hotel kunnen we geen uitslagen op internet vinden, en de supporters thuis in NL ook niet. De speaker heeft natuurlijk tegen iedereen gezegd dat hij/zij naar het eindfeest moet komen. Alleen heeft Gilles dat niet verstaan omdat dat in het Estonisch, Russisch of Fins werd gezegd.
Toch maar naar het feest…Mijn age-group is aan de beurt: nr 3, een Zweedse; nr 2, een Estlandse; zie je wel iedereen moest komen….nr 1, in 5:35:03, een Nederlandse,  Janine Herweijer.
Wow, 1e! En dat betekent ook dat ik een slot heb voor het WK 70.3IM 2017! Wat een verrassing! Tja en dat slot moet ik wel nemen, want dat zou ik alleen doen als ik 1e was…