Wintertriathlon Groningen (15-03-2015)

Herman Aalberts en Jan Ettema hebben de wintertriathlon in Groningen volbracht. Herman de kwart (3:01:23) , Jan de sprint (1:37:43).

 

Herman:
Na de Wim van Wezep Run-ATB-Run op zaterdag met de handrem erop was het zondag tijd voor de wintertriathlon in Groningen. Er gaat niets boven Groningen, maar er staat altijd iets boven Groningen: wind.
Met (slechts) 39 deelnemers en een groep estafette-deelnemers ging het om bijna 10 km lopen, ruim 48 km fietsen en 20 km schaatsen. Het lopen is vooral doseren en inhouden. Ik had me voorgenomen de laatste honderden meters duidelijk gas terug te nemen en dat lukte ook nog. Na ruim 43 minuten T1 bereikt. Snel wisselen, het was (en bleef) gelukkig droog, dus schoenen van te voren aan de pedalen geklikt. Halverwege het fietsen begon mijn rug op te spelen. Niet zo vreemd met nog maar heel weinig kilometers op de tri-bike dit jaar – twee weken geleden voor het eerst: Ik voelde mijn rug behoorlijk vastzitten en heb zowaar de manueel therapeut een paar keer aan het werk gezet: effe kraken. – Tijdens de tweede ronde op de stukken met wind mee maar wat meer overeind gekomen om de rug te ontlasten. Ik vreesde het schaatsen en om daar op door te gaan: geen last van de rug. Wel zwaar op het laatst (maar als dat niet zo was…)

Het fietsen ging met een gemiddelde van net boven de 32 km/uur. Het schaatsen (54 ronden) vervolgens met een oplopend schema in gemiddeld 48 seconden per ronde. Meer zat er niet in.

Met plek 15, 11, 15, 7 en 19 voor resp. lopen, T1, fietsen, T2 en schaatsen eindigde ik op een 15e plaats. Ik geniet vooral van mijn wissels:-).