UT-Triathlon Enschede (17-05-2015)

Vijf Sanders Puzzelboeken Teams en drie individuele puzzelstukjes stonden zondag aan de start van de UT-triathlon in Enschede. Martijn, Bob en Jan deden individueel de achtste triathlon. Martijn won deze afstand in 54.01min, Bob eindigde als 4e in 56.55min en Jan finishte in 1:08.36u. Van de vijf team deden Max, Ruud, Henk en Laurens mee bij de recreanten teams en eindigde zowel in de ochtendserie, als in de middagserie op de 17e plaats. In de derde divisie vormden Sander, Herman, Wilbert en Andries het heren 2 team en het heren 3 team bestond uit Paul, Auke, Peter en Bastiaan. Heren 2 werd in de ochtendserie 10e en klom in de middagserie nog een plaatsje (9). Het heren 3 team was ‘s morgens 21 en klom ook ‘s middags nog een plaatsje (20). In de eerste divisie stonden bij de mannen Noël, Harry, Gilles en Hinke aan de start en bij de dames Hilly, Elske, Margo en Janine. De mannen van heren 1 hadden grote tegenstand en finishten in de ochtend als 18de. En ook ‘s middags was de concurrentie groot, maar het team behield tocht de 18e plaats. Het dames team werd ‘s ochtends 6e en mocht hierdoor in de finale van de middagserie starten. Tijdens de finale lukte het Hilly, Elske, Margo en Janine zelfs nog een plaatsje te stijgen. Ze werden Vijfde.

De 23 puzzelstukjes werden gedurende de dag aangemoedigd door o.a. Mia, Rob, Maryl, Seran, Reina en Sander. Laatst genoemde deed tevens mee in een team van zijn oude club TV Zeewolde.

 

Janine, Margo, Hilly en Elske in de bocht

 

Pos Team Cat TijdOch PosOch TijdMid PosMid Totaal
  5 Hilly, Elske, Margo, Janine DivD1 55:36 6 1:04:24 5 1:59:59
18 Hinke, Noël, Harry, Gilles DivH1 49:14 18 0:57:31 19 1:46:45
  9 Wilbert, Sander, Herman, Andries DivH3 52:03 10 1:00:10 9 1:52:13
20 Peter, Auke, Bastiaan, Paul DivH3 57:54 21 1:05:38 20 2:03:32
17 Max, Henk, Laurens, Ruud RecH 54:13 17 1:04:28 17 1:58:40

 

Bastiaan:
Zondag 17 mei was het eindelijk zover: mijn eerste ‘echte’ triatlon bij de 30e editie van de UT Team triathlon in Enschede. Na een fiets- en zwemtraining samen met mijn teamgenootjes van H3 voel ik mij er helemaal klaar voor. Tot de zondagochtend: ik ben al vroeg wakker, en ben toch wel nerveus. Zou ik het wel goed genoeg doen? Ben ik niets vergeten in te pakken? Na drie keer mijn tas te zijn nagelopen denk ik alles te hebben en ga ik Auke en Peter ophalen. Eenmaal onderweg vraagt Peter vrolijk: “Niets vergeten? Je zal altijd zien dat je iets stoms vergeet zoals je zwembrilletje!”. Ik voel mijn hoofd rood worden: oh nee! Mijn zwembrilletje vergeten… We besluiten nog snel even bij mij thuis te stoppen, en zijn uiteindelijk nog ruim op tijd in Enschede.
In Enschede is het al een gezellige drukte. Er zijn al veel ‘puzzelstukjes’ aanwezig. Terwijl Paul en Rob de startnummers halen besluiten Auke en ik nog snel even een rondje parcours te verkennen. Bij terugkomst verschijnt Rob al snel met de nummers, en lopen we met z’n 4tjes naar het Parc Fermee om onze wisselzone in te richten. Na de spullen klaar te hebben gelegd kleden we ons snel om tot in het ‘tri-pakje’, en melden ons in het zwembad voor de ochtendserie. Paul mag de spits afbijten, gevolgd door Auke. Daarna ben ik aan de beurt, en mag Peter als laatste van ons team het water in. Tot mijn schrik is het bijna tijd, en ben ik met alle zenuwen vergeten mijn chip om mijn enkel te doen. Snel een sprintje terug naar de tas, chip om, en terug. Ik ben uit mijn concentratie en de individuele race verloopt voor mijn gevoel ook niet zo lekker. Uiteindelijk finished ons team in de ochtendserie op de 21e plaats. Tijd om even te eten, onze clubgenootjes aan te moedigen en strategie voor de middag serie door te spreken. In de tussentijd vernemen we ook de tijden van de andere clubgenoten; wat een toppers allemaal! De dames mogen zelfs meedoen in de finale, respect!
Voor ik het weet is het tijd om weer aan de bak te gaan voor de middag serie. Na het aanmoedigen van het recreanten team met Henk, Laurens, Max en Ruud, kleden wij ons weer om voor onze eigen middag race. Na een paar baantjes kort inzwemmen mogen we dan eindelijk. Het is wel even zoeken naar de juiste volgorde van ons ‘treintje’, maar na 300m hebben we de smaak te pakken en kunnen we redelijk soepel het zwemmen afronden. Na een relatief rustige wissel op de fiets, waar we pas echt op dreef komen. We werden wel even op onze vingers getikt toen we te dicht achter een ander team kwamen, dat ongeveer dezelfde snelheid had. Maar een ronde later besluiten we hen in te halen, en is de weg helemaal vrij voor ons. Na een vlotte tweede wissel (ondanks dat Auke en ik reguliere fietsschoenen hebben), sprinten we weg voor de laatste 5km. Met Auke op kop weten we redelijk strak 4:15/km aan te houden. Paul besluit om een tandje terug te nemen en roept dat Peter, Auke en ik door moeten. Uiteindelijk finished ons team met een respectabele 1:05:38 op de 20e plaats in de derde divisie.
We kleden ons snel warm aan, en moedigen de andere teams aan. Wat een verschrikkelijk leuke wedstrijd! Hopelijk kan/mag ik er volgend jaar weer bij zijn.