Triathlon Zaanstad (17-06-2015)

Martin en Andries deden woensdag mee aan de achtste triathlon van Zaanstad. Andries legde de 500m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen in 01:04:36u af was daarmee 50 seconden sneller dan Martin (1:05:26u).

Andries:
Een midweekse triatlon, het blijft een beetje raar. En dan nog in de Zaanstreek, waar mijn roots liggen (en die van Martin) maar ook nogal ver verwijderd waar ik overdag moest werken (Lichtenvoorde). Nou ja, de hele week werd voor de woensdag prachtig weer hij voorspeld. Tot de dag zelf – en een vervelend buienfront aangekondigd werd. Echter, nu er familie opgetrommeld was als supportsschare kon er uiteraard niet afgezegd worden. De wedstrijd zelf was een leuk lokaal evenement, met houten fietsrekken op net gemaaid gras wat nogal aan de Speedman in Groningen deed denken, 1,5 week geleden. Martins fiets paste helaas niet, dus die stond tegen een hek. Hij was daarmee beter af dan mijn ‘buurman’, die enkele minuten voor de start zijn band zag ontploffen bij het neerzetten van zijn fiets…
De wedstrijd begon met een wandeling langs de vaart richting de start, wat betekende dat in 1 rechte lijn naar het parc-niet-zo-fermé gezwommen kon worden. Geen ingewikkelde bochten, lekker. De wissel ging helaas wat minder, waarschijnlijk iets teveel gegeten de laatste tijd want het pak wilde met geen mogelijkheid uit. Zenuwachtig keek ik al om, ik verwachtte Martin ieder moment naast me. Gelukkig, nog geen teken van hem. Tuurlijk gun je zo’n teamgenoot het beste, maar niet dat hij je voorbij gaat. Goede stimulans om mijn al wat minder onwennige TT goed de sporen te geven. Bij ieder wisselpunt zag ik Martin wel, ca. een minuutje achter me. Dit bleef gelukkig zo bij het lopen, na het nogal moeizame loopdeel in Groningen vreeste ik het ergste.
Leuke wedstrijd, en die bui kwam er – gelukkig 5 minuten na onze finish – wat helaas betekende dat het triatlonfeest nogal abrupt beeindigd werd. Tevreden!