Triathlon San Javier [ES] (04-10-2015)

Andries en Bastiaan stonden afgelopen weekend aan de start van triathlon in San Javier, in Spanje. Andries voltooide de Olympische Afstand (OD), Bastiaan de sprint. 

 

Sprint  
Bastiaan Schaap 1:19:25
   
OD  
Andries Langendijk  2:20:15

 

Andries:
Dit weekend mee gedaan aan de triathlon (OD) van San Javier. Helaas moest ik daardoor wel het spectaculaire fietsweekend missen.
Een vriend van mij, hardlooptrainer van beroep, wilde na vele hardloopreizen wel eens een triatlonreis organiseren. Deze triatlon vond ik voor hem op internet, als afsluiting van de Spaanse ‘Tri White Cup’ cyclus. Mee waren o.a. een fysio, ca 10 tri atleten en 2 apeldoornse gezinnetjes (Bastiaan en ik brachten onze fans mee) en een trainster: Marijke Zeekant (o.a. voormalig olympisch roeister en triatlete met 4 wereldtitels op zak). Wat leuk om zo met een groep een aantal dagen naar een wedstrijd toe te leven!

De wedstrijd zelf was ook een belevenis. Een ‘running start’ in (zeer rustig) zeewater, een overgang naar de 2e ronde over het strand en zeer ondiep water en flink wat gevechten maakte de belevenis al vrij bijzonder. Daarna een 5-tal fiets rondjes, waarbij stayeren toegestaan was. Ook nieuw voor mij. Al snel een aardig fietsend groepje kunnen vinden van zo’n 6 man, maar helaas blijken ze in Spanje niet vaak op bochten te oefenen. Tactiek was dan ook om voorin te zitten bij bochten om te voorkomen dat onnodig geremd en opgetrokken moest worden. Nog een interessant schrikmomentje gehad waarbij mijn voorband remde op het achterwiel van mijn voorganger, maar uiteindelijk zonder kleerscheuren en een gemiddelde van + 37 km/h met mijn ‘family bike hire’ – fiets snel gewisseld naar de loopschoenen. Wat er dit jaar gebeurt bij de loopdelen van mijn triatlons is niet om naar huis te schrijven, laat ik het er maar op houden dat mijn uiteindelijke tijd van 2u20 voor een OD beter was dan verwacht en goed voor een 17e plek in mijn agegroup (60 deelnemers). Gezien het niveau (veel carbon, zipp-wielen en tri pakjes met namen erop) best aardig. Opvallend dat 75% van de deelnemers onder de 40 en behoorlijk snel was.

Nu maar even bijkomen van dit seizoen en rustig nadenken wat ik volgend jaar ga doen. Mijn loopsnelheid terug vinden staat bovenaan mijn wenslijstje!