Triathlon Nijeveen (13-06-2015)

Zaterdag stond wedstrijd 2 van de tweede divisie op het programma. Het Dames 2 team stond daar aan de start met Jolie, Margreet, Patricia en Reina. De dames hadden met flink wat concurrentie te maken.

 

Reina, Patricia, Jolie en Margreet.

Jolie:
Zaterdag stonden Patricia, Reina, Margreet en ik aan de start van de 2e teamwedstrijd in Nijeveen. Onze supportersgroep bestaat uit Mirjam en Mia, de ouders van Margreet en de dochter van Reina. Na een regenachtige ochtend wordt het precies droog wanneer wij starten.
Van de zenuwen kan ik mijn ‘multisport’ stand op m’n Garmin niet vinden. Lastig op 7 minuten voor de start. Even rustig nadenken en gelukkig lukt het net op tijd. Ik besluit snel te starten bij het zwemmen om zo een beetje uit het gedrang te komen. Dat lukt en veel last van overzwemmende dames heb ik niet. Het parcours bestaat uit 3 ronden en dat is niet mijn ding; een boei ronden blijft iets aparts en steeds moet ik weer opnieuw vaart maken. Maargoed, verder best lekker gezwommen en na plm 15 minuten ren ik naar de wisselzone. Terwijl ik mijn wetsuit uittrek komen ook Reina en Margreet aan. Als 1e pak ik mijn fiets en in mijn ooghoek zie ik ook Patricia aankomen stormen.
Het fietsparcours begint met wind tegen. De wegen zijn prima van kwaliteit. Snel probeer ik op tempo te komen en bekijk mijn inspanning op Garmin. Deze geeft aan: 97. Hmmm, lekker laag denk ik maar ik ga al best hard en waarom heb ik zo’n lage hartslag bij deze inspanning en snelheid, vraag ik mezelf af. Even een tikkie erbij en na een paar minuten kijk ik opnieuw: 98. Nouja zeg, voor mijn gevoel kan ik niet veel harder; wat gaat hier mis? Peins, peins. Ik rij inmiddels met de wind mee en vraag me nu af: het waaide toch wel net? Waarom voel ik nu bijna geen wind meer? Opnieuw concentratie op mijn Garmin en pas nu dringt het tot mij door dat de waarden 97/98 mijn rpm waren! Hartslag is perfect in D4; mijn gevoel laat me niet in de steek dus. Intussen zoeft Patricia mij voorbij; ik kan haar niet volgen. Mijn geluksmomentje bestaat uit het inhalen van 1 fietser vandaag. Het fietsen gaat eigenlijk best lekker met afwisselend zijwind, tegenwind en waarschijnlijk ook wind mee. Ik haal 30km/u gemiddeld. Gelukkig is het nog steeds droog en zelfs een flauw zonnetje komt door wanneer ik aan de laatste kilometer begin inmiddels vergezeld door Reina en Margreet. Tegelijk rennen we de wisselzone in en uit. Langzaamaan loopt Reina iets uit. Margreet loopt vlak achter me. Het lopen voelt zwaar en bij drinkpost 1 neem ik even wat te drinken. Bij de 2e post wil ik weer wat water maar helaas duurde de dag zeker te lang voor de vrijwilliger die daar moet staan. Bekertjes en water zijn er wel maar ik pas ervoor om het zelf in te schenken. Op naar de finish waar ik onder de laatste aanmoedigingen van Mirjam, Mia, Patricia (1.26.28) en Reina (1.31.34) na 1.33.22 over de streep kom. Margreet komt een minuutje later binnen (1.34.23). Wat drinken staat over de finish nog net klaar maar het beloofde fruit, zoets en hartigs is allemaal op. Het lot van de langzaamsten? Gelukkig hebben wij Mia nog en kunnen wij bij haar naar hartelust ‘wine-gummen’. Wat moeten we toch zonder onze supporters?! Even bijkomen en relativeren; ‘we hebben het goed gedaan maar de anderen zijn gewoon sneller vandaag’ is, volgens mij, de enig juiste conclusie van Patricia. Helaas zakken we van de plek 12 naar de 15e plek. Over 2 weken krijgen we in Stiens een nieuwe kans om ons te meten met de rest van het competitieveld.