Triathlon Groningen (07-06-2015)

Het Heren 2 team bestaande uit Laurens, Wilbert, Herman en Andries, en het Heren 3 team bestaand uit Bert, Ruud, Bastiaan en Peter hadden zondag hun 2e wedstrijd in de 3e divisie: de OD in Groningen. Het tweede team is achtste geworden en het derde team eindige op plaats 21. Dit zijn ook de plaatsen die beide teams innemen het tussenklassement van de 3e divisie na 2 wedstrijden.

 

Wilbert Pannekoek 2:29:02
Herman Aalberts 2:32:56
Andries Langendijk 2:38:59
Peter van der Meulen 2:42:47
Bert van der Zwan 2:43:48
Laurens Verwoest 2:44:24
Bastiaan Schaap 2:50:45
Ruud Gilde 2:54:18

 

Herman: 7 juni 2015. 3e Divisie – Groningen; 1500 meter zwemmen, 45 km fietsen en 11 km lopen.
Dan denk je van te voren dat je je niet goed voorbereid hebt: Te weinig en/of niet specifiek genoeg getraind, nog niet in open water én in wetsuit gezwommen dit seizoen en een pijntje hier, piepje daar (knie, rug). Wat moet dat worden. Nou ja, deze keer pakte het goed uit. Al had, met een betere voorbereiding bla bla bla.
Desalniettemin met goede zin en goed weer naar Groningen voor onze tweede competitiewedstrijd. Na de negende plek in Enschede is nu de focus op netjes binnen de top 10 blijven. En dan haal ik mijn slogan nog maar weer eens naar voren: “Er gaat niets boven Groningen, maar er staat altijd iets boven Groningen: wind.” En deze keer was het niet anders, al had ik de indruk dat de wind nu wel precies in de goede hoek zat. Verhoudingsgewijs veel wind mee en van opzij en minder tegen. Vorig jaar heb ik ook mee gedaan maar kwam ik terug een lichte hamstringblessure en was ik in voorbereiding op de marathon van Sneek, 6 dagen later. Vergelijken van appels en peren, maar altijd leuk om te doen. Het zwemmen vorig jaar ging niet lekker, nu een stuk beter en ongeveer een minuut sneller.
In T1 aangekomen stond Andries daar ook net bij zijn fiets. Dat was niet veel anders dan vorig jaar. Deze keer zat ik er iets dichter op en bij het uitkomen van T1 sloot ik keurig (op 12 meter) achter Andries aan. Andries voor het eerst in een wedstrijd en met weinig voorbereiding op zijn tri-bike. Dan is een verkeersdrempel een spannende uitdaging zag ik voor mijn neus en weet ik maar al te goed uit eigen ervaring. Maar het ging goed. Na een paar km achter acclimatiseren ging ik hem voorbij. Ik voelde me goed en verbaasde me geregeld op de info van mijn teller. Hmm? Zo hard. Nou ja, als het goed voelt. Ik haalde veel fietsers in: elk nadeel (langzaam zwemmen) heeft zijn voordeel). Zo ook Peter en op ongeveer 20 km had ik het ‘zwemgat’ van bijna 5 minuten met Bert ook dicht gejakkerd ($%#%* = duivels genoegen). De eerste ronde ging hard en ik begon me voor te bereiden op een lichte terugval in de tweede ronde, maar dat viel uiteindelijk nog wel mee. Helemaal happy met mijn overall dertiende fietstijd (van de 110). Dat is inclusief de 2 wissels (in Groningen klokken ze de wissels niet afzonderlijk) en ruim 6 minuten sneller dan vorig jaar. In T2 hoorde ik Wilbert omroepen, daar zat ik een half minuutje achter. Dan het lopen: 4 ronden met elke ronde de Kardingerberg. Een paar gemene klimmetjes en steile afdalingen. Voor de liefhebbers en dat ben ik wel. Zeker als dat momenten zijn om weer een paar plaatsen op te schuiven! Met een licht oplopend schema (van 11:40 tot 12:20 minuut per ronde) als 27e loper over de eindstreep. 3:34 minuut sneller dan vorig jaar. En totaaltijd maar liefst bijna 11 minuten sneller dan vorig jaar. Al met al dik tevreden met dit resultaat. En natuurlijk top om dit met zo veel clubgenoten en meegereisde supporters te mogen meemaken. Mooi om iedereen zich zo te zien inspannen en (bijna) toppositie van Wilbert bij het lopen!