Triathlon Veenendaal (23-08-2014)

Vandaag stonden Martijn, Jolie, Max, Jan en Andries aan de start van de triathlon van Veenendaal. Max en Andries deden mee aan de OD. Jolie debuteerde op de kwart en behaalde gelijk een tweede plaats. Jan gind van start op de Achtste triathlon. Martijn deed mee met Step-One team aan de OD van de eredivisie.

 

 Jolie op het podium (2e plek)

 

OD  
Martijn Paalman 1:52:29
Max van der Wal 2:16:14
Andries Langendijk 2:22:46
   
Kwart  
Jolie Jacobs 2:34:03
   
Achtste  
Jan Ettema 1:08:01

 

Jolie:
Vandaag was mijn debuut op de kwart triathlon in Veenendaal. Begin van het jaar had ik de wens om deze afstand te gaan doen en na een goed voorbereidde aanloop mocht ik nu kijken of ik dit aan zou kunnen. Mijn doel was: finishen en als het kon graag binnen de 3u. Na een (natuurlijk) malle droom vannacht (er ging weer heel wat mis) vanmorgen op tijd uit de veren en op weg; samen met supporters manlief en hond. De komende onweers-/regenbui was het gesprek in de wisselzone. Maar misschien ging die ook wel net langs ons heen als we geluk hadden. En dat hadden we. Slechts een enkel drupje tijdens onze wedstrijd. De start bij het zwemmen was ideaal. Geen geweld om mij heen. Regelrecht naar de 1e boei (al zei mijn Garmin van niet) zonder al te veel zwemmers om mij heen. Heel apart en dat bleef zo tot aan de finish. Na 18:27 was ik klaar. Dat was oke. Wat tijd laten liggen door gedoe met het wetsuit. Toen die eindelijk uit was begon ik aan de 6 ronden fietsen. Plakkertjes op mijn stuur zouden mij herinneren aan het aantal ronden. Elke ronde er 1 afkrabben; makkelijk hoor. Harry en hond moedigden mij ronde na ronde aan. Het blijft fijn die support. Bij het fietsen zou ik niet maximaal gaan om nog wat over te houden voor het lopen. Naarmate de wedstrijd verstreek voelde ik me heel goed. Op de heenweg schuin wind tegen en de weg terug weer lekker wind mee. Rondje langs het publiek; waar in de 1e ronde nog iemand vol de hekken inreed, au! Heel naar om te horen en te zien! Ligstuur, wind-mee, wind-tegen, gelletje, drinken, 180graden bochten, ingehaald worden, geplette banaan en zadeltasje op het parcours, schakelen, hs in de gaten houden en toch ook m’n snelheid, op zoek naar fietshandschoentjes bij anderen ( inderdaad nagenoeg niet), Harry groeten, ach je vermaakt je wel gedurende die 40kilometers. Nog vermakelijker was mijn eindfietstijd van 1:13:50. Dat had ik niet durven voorspellen. Wisselzone weer in en lopen maar 4 ronden. Heel fijn om te starten zonder opgeblazen bovenbenen. Om mijn vingers had ik 4 elastiekjes gedaan; om niet in de war te raken en op het juiste moment te finishen. En dan toch nog twijfelen op het einde omdat je je eigen eindtijd niet zo gelooft. Hoe dan ook het lopen ging fijn. Over mijn 10km deed ik 55:43. Na 2:34:03 was mijn 1e kwart triathlon ten einde. Even bijkomen over de finish en daar hoorde ik mijn naam omroepen voor de prijsuitreiking. Hoorde ik dat goed? Ja hoor, 2e plek in mijn leeftijdsklasse – podium. Trots en blij dat het zo goed ging. Als het aan mij ligt zeker niet mijn laatste kwart.

 

Andries:
De OD van Veenendaal. Vooraf leefde vooral de angst voor het weer, maar alle heftige regenbuien wisten deze ochtend het parcour te missen. Wat slechte nachten voorkwamen niet dat ik lekker kon zwemmen. De 1,5 km was over binnen 27 minuten zonder teveel energie te verbruiken. Daarna was ik ook meer dan tevreden over het fietsen. Slechts een leuke kleine stadionsectie onderbrak het rechttoe rechtaan parcour, dus weinig bochten om wat goed te maken, maar kon toch voldoende tempo houden. Het lopen is dit jaar demagecontrol, na wat vervelende blessures, maar met 45 minuten was dit wel de snelste 10k van het jaar. Hopelijk kan ik de komende tijd nog wat werken aan m.n. mijn loopsnelheid, in de aanloop van de teamrelay in Almere!