RBR Zeewolde (17-06-2014)

Margo stond aan de start van de RBR in Zeewolde, een wedstrijd over 5 kilometer hardlopen, 25 kilometer fietsen en afsluitend 3,5 kilometer hardlopen. Margo behaalde een mooie 3e plaats.

 

Margo:
Door de tip van Sander dat TVZ een RBR organiseert stond ik afgelopen dinsdag, net op tijd, aan de start. Mooi zo’n door de weeks wedstrijdje om wat wedstrijdritme op te doen.
F
iets in het dranghek, fietsschoenen er naast en naar de start. Een mooie gevarieerde groep atleten gaat van start. Eerst een fietspad op en dan tot mijn verbazing linksaf het gras in. Ah, ook off road dus blijkbaar, maar goed te doen. Na mijn gebruikelijke te harde loopstart na 3 rondjes de wisselzone in en er weer uit.Op naar het fietsparcours, de wind en als het even kan de dame voor me. Op de juiste punten staan vrijwilligers en bordjes, helemaal goed geregeld dit! Het eerste stuk valt me mee, nog best beschut. Halverwege dan toch een stuk pal wind tegen. Annemieke komt me voorbij met een ‘Welkom in de polder!’ Dankjewel 
Dan voor de 2de keer de wisselzone in. De triatleet in mij heeft de schoenen op de fiets uit om vervolgens tot de conclusie te komen dat dit niet handig is met het grint in de wisselzone. Even doorbijten en dan de loopschoenen aan voor de laatste 2 rondjes. 
Er is ondertussen een leuk spel van inhalen en ingehaald worden ontstaan bij de dames. Jorieke loopt bij me achterop en ik probeer haar bij te houden. Samen is het toch echt de bedoeling om Annemieke bij te halen. Dit laatste is uiteindelijk niet gelukt, maar heb wel een lekkere wedstrijd gedraaid. Na de finish nog ff napraten in het restaurant van de Parel. Leuk, zo’n laagdrempelige wedstrijd in de polder!