Marathon Sneek (21-06-2014)

Herman heeft de Marathon in Sneek gelopen.

 

Herman:
Na mijn eerste marathon als onderdeel van de triathlon,  vorig jaar in Almere,  was het nu tijd voor een stand-alone marathon. Mijn keus was gevallen op http://www.mar-athon.com in Sneek.  (Mar is fries voor meer,  wist Ik ook niet). Een avondmarathon met start om 19:00 uur. Na aanvankelijk een vrij normale voorbereiding begonnen begin mei de problemen. Een hamstringblessure,  opgelopen bij een iets te fanatieke clubtraining. Toch maar eens naar de fysiotherapeut. Het leek mee te vallen,  al was het blijkbaar toch geen goed idee om 3 weken later de UT-teamtriathlon Enschede te doen. ‘s Morgens een mini tri. De 2 km lopen ging voorspoedig to 1600 meter. De blessure speelde weer op. Toch nog redelijk kunnen finishen. De middagsessie was echter geen optie meer. Een teken voor Bert vdZ om dan toch maar flink aan de bak te gaan,  wat hij met volle overgave heeft gedaan. Hij moest heel diep gaan om Sander en Martin bij te houden.  Kotsen na de finish. Stoer Bert! Nogmaals mijn complimenten voor je inzet. 
Goed,  back to business. Met nog een aantal weken te gaan voor de marathon stond ook nog de 2e divisie wedstrijd in Groningen op het programma,  slechts 6 dagen voor “Sneek”. Met nog wat fysiotherapie en vooral rustig trainen het goede gevoel weer proberen op te pakken. Redelijk voorbereid kwam ik aan de start en de race was wel pittig,  maar ik kon nog behoorlijk finishen. De hamstring(s) hadden het goed doorstaan. Na een paar korte een rustige looptrainingen moest het maar gebeuren. Was Ik eerst nog aan het trainen om een tijd van onder de 3.30 uur te lopen. Nu was het plan om te proberen zo lang mogelijk een tempo van net boven de 11 km/uur te lopen en dan maar zien wat er zou gebeuren. Ik was toch wel bang voor een hoop ellende. De kleine pijntjes kwamen al vrij snel,  maar ik kon het tempo mooi vlak houden rond de 11 km/uur. Na 27 km begonnen mijn bovenbeenspieren op te spelen en dat spelletje ging door tot de finish. Geen eitje,  maar ik heb de race vlak kunnen houden tot het eind,  met nog een lichte versnelling de laatste paar kilometer. Een fractie onder mijn gedroomde eindtijd van 3.50, nl 3:49:39. 
Vlak voor de race heb ik sportdrank gedronken en verder bij elke verzorgingspost, om de 5km, een paar slokken sportdrank en water. Verder 2 stukken banaan. Ik was bang dat dat niet voldoende zou zijn,  maar heb achteraf niet dat gevoel. Al dacht ik onderweg wel dat mijn bovenbeenspieren werden opgekrabbeld. 
Dit was de eerste editie van de mar-athon, een mooi evenement, gecombineerd met een wandeltocht, over een erg mooi, maar soms ook lastig parcours. Met deze keer ideale weersomstandigheden, dat tref je niet altijd. 
Smaakt naar mar eeeh meer.
Driekwart dag na de wedstrijd nog gevoelige bovenbenen en een paar kleine blaren op mijn grote tenen,  maar verder “toppie”
De harde cijfers:
Gestart 849, uitvallers 90 (tijdslimiet 5.00 uur, met oogje dicht knijpen)
Plek 247 van 759  totaal / 226 van 610 mannen / 23 van 72 cat 55-59.
Pace 5.28 min/km. 3182 kcal verbrand.