Circuit Run Zandvoort (30-03-2014)

Jolie en Mirjam zijn op een prachtige zonnige zondag afgereisd naar Zandvoort, om daar deel te nemen aan de Circuit Run. 

 

Jolie:

Zondag 30 maart was het ZandvoortCircuit decoor van deze dag. Samen met mijn sportieve zus Mirjam vertrokken we vroeg met de trein richting het circuit voor de loop van 12km.

We kwamen ruim op tijd aan; dronken wat op een terras genoten van het prachtige weer en moesten ons toch nog haasten om ons gereed te maken voor de start .

De snelle mannen en dames konden we bijna aanraken in ons startvak A maar niet gedaan.

Ons doel voor vandaag was: hardlopen! Eenvoudig en zo gingen we ook van start. Gelijk na de 1e bocht – de befaamde Tarzanbocht, wie wil daar nou niet een keer doorheen racen?  – lag mijn tong al als een uitgedroogde lap leer in m’n mond. Dat gevoel hield ik nog tot km 3. Wat daar de oorzaak van is weet ik niet. Maargoed de loop ging verder over het pittige parcours van het circuit. De 4km kwam ik door in goed 22 minuten. Vanuit het circuit naar het strand waar we bij de strandopgang door flink mul zand mochten. Daarna ruim 2 km over het strand waar het gelukkig eb was dus ruimte genoeg om te lopen op redelijk hard zand. Net voor de strandopgang nog een man kort ondersteund die echt liep te zwalken (gekleed in compleet zwart tenue met lange broek en lange mouwen!). Ik vroeg hem of het ging en ja hoor het ging goed met hem; ik kon gewoon doorlopen volgens hem! Toch maar even de ambulance naar hem toegestuurd die 100 meter verderop stond. Ik hoorde later dat er redelijk veel mensen flauw waren gevallen onder de deelnemers; niet iedereen was nog gewend aan de warmte van vandaag dus.

Strandopgang even 20 mtr gewandeld; wat een aanslag op je bovenbenen zeg. Daarna weer vol goede moed verder; bij de drinkpost goed gedronken en door naar de laatste 4km. De 10km liep ik binnen het uur; tevreden mee. Ik dwong mezelf goed door te blijven lopen ondanks dat de vermoeidheid toesloeg. Volgens mij is alleen het strand plat om te lopen; de rest van het parcours blijft maar op en neer gaan. Zo ook de laatste km door het dorp heen. Aangemoedigd door het publiek en de pitstraat in het vizier probeerde ik nog voor een pee-erretje te gaan. Dat lukte net niet maar met een eindtijd van 1u8min40sec was ik wel tevreden. Met name over het feit dat ik mijn gemiddelde snelheid weer eens boven de 10km/uur kon volhouden. Mirjam kwam een eindje na mij binnen en samen namen we onze welverdiende medailles in ontvangst. De rest van de middag  hebben we samen nog heerlijk nagenoten aan het strand! Fijne dag gehad.