Triathlon Stein (22/23-06-2013)

Martijn, John, Simon en Seran deden mee aan de triathlon in Stein. Martijn deed op zaterdag de sprint die onderdeel uitmaakt van de eredivisie en werd 17e in 1:18:47u. John, Simon en Seran gingen zondag van start op de halve triathlon. Simon finishte in 4:52:00, Seran in 4:59:45 en John in 5:16:22u.

 

Martijn:

Zaterdagavond 22-6-2013 stond de sprint triathlon in Stein (0,75Z – 25F – 5L), tevens de derde wedstrijd van de Eredivisie Triathlon, op het programma. Ruim van tevoren waren we met het team aanwezig om gezamenlijk het glooiende en bochtige fietsparcours en het pittige loopparcours met 4x een venijnige klim te verkennen; dat het een zware race zou worden was wel duidelijk.

 

Vanwege de watertemperatuur van ruim 22 graden mochten we niet met wetsuit starten en de harde wind, waardoor er de terugweg een flinke golfslag ontstond, maakte het zwemmen er ook niet makkelijker op. Na een matig zwemonderdeel verliet ik pas als 35e het water. Gelukkig zat er voor me wel een omvangrijke groep waarbij ik op de fiets snel kon aansluiten. Echt hard werd er niet gefietst en zo kwamen we dus ook niet dichter bij de mannen voor ons. Aan het einde van het fietsonderdeel begon het ineens te regenen en de voorlaatste bocht naar de wisselzone zag ik iemand hard op de weg vallen waardoor ik zelf ook angstig werd om onderuit te gaan. Sinds ik vorig jaar bij de triathlon in Doetinchem in de regen onderuit ben gegaan ben ik al helemaal geen held meer met bochten fietsen in de regen; het gevolg was dat ik met enkele seconden achterstand op de groep in de wisselzone aankwam. Ik startte als 29e aan het lopen, moest eerst even in mijn ritme komen, maar vanwege het pittige loopparcours waarbij ik nog diverse atleten kon terughalen, kwam ik uiteindelijk als 17e over de finish in een tijd van 1:07:52. Met het matige zwemonderdeel was dit voor mij het maximaal haalbare in deze wedstrijd. Als team werden we 9e, waardoor we helaas een paar plaatsen zakken naar plek 7 in de tussenstand van de Eredivisie. Nu op naar triathlon Holten, aanstaande zaterdag, waar ik aan de start zal staan van de olympische afstand.

 

John:
Na mijn laatste hele triathlon in 2008 was dit weer de eerste triathlon na de hernia die ongeveer 2 jaar gekost heeft. De wedstrijd van vandaag ging over de halve afstand maar met veel hoogte meters en helaas vandaag ook nog met erg veel wind en wat buien. De zwemstart vond ik wederom hectisch en mede doordat mijn Garmin aan 1 kant helemaal loshing kwam ik pas laat in het ritme. Was bang de garmin te verliezen en dat zwemt niet prettig. Toch kwam ik na een kwartier redelijk op gang en klom ik na 28 minuten op de kant. Prima tijd dus achteraf. Het fietsen ging over zeer geaccidenteerd terrein met twee forse klimmen. Het fietsen was vandaag echt bagger en had niet de kracht een redelijk tijd te trappen. Na ongeveer 50 km kwam Simon mij voorbij en nog even naast elkaar een praatje gemaakt. Seran zag ik pas ergens bij het lopen. Na 96 km en iets meer dan 3 uur kon ik beginnen met lopen. En dat lopen ging eigenlijk van een leien dakje. Heerlijk gelopen en zelfs elke 5 km kunnen versnellen op toch ook een parkoers met hoogtemeters. Met 5u16 ben ik niet tevreden mede doordat het fietsen niet goed was. Over twee weken een herkansing in Didam. Kijken of het dan beter loopt.