Triathlon Maastricht (22-09-2013)

Martijn is bij de stadstriathlon van Maastricht 5e geworden. Hij legde de olympische afstand in 2:04:40u af.

 

Martijn:
De OD Triathlon in Maastricht op 22-09 was alweer de laatste wedstrijd van dit triathlon seizoen. Normaal gesproken heb ik daarna ook wel zin in de “rustperiode” zonder wedstrijden, maar momenteel is de vorm erg goed en zo reisde ik dan ook vol energie en vertrouwen af naar Maastricht. Klaar om een goede prestatie neer te zetten, alsof het de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was!

 
Van tevoren had ik me niet echt heel goed in het parcours verdiept, want toen ik in Maastricht aankwam viel het me op dat er wel heel erg weinig deelnemers met tijdritfietsen waren. Tijdens het verkennen van het fietsparcours werd me ook wel duidelijk waarom; veel draaien en keren, drempels, kasseien en 6x een steile beklimming van de Sint-Pietersberg. Op dat moment had ik spijt dat ik niet beter op “Google Maps” naar het parcours had gekeken!
 
Wat betreft de wedstrijd; na een goed zwemonderdeel in de Sint-Pietersplas, welke weliswaar niet helemaal 1500m was, kwam ik op ongeveer een minuut achterstand op de kop van de wedstrijd uit het water. Ter vergelijking; op het NK in Veenendaal eind Augustus zat ik nog ruim 2,5 minuut achter deze mannen! Dat geeft natuurlijk een goed gevoel. Eenmaal op de fiets kon ik al snel een paar snellere zwemmers bij halen om zo in de top 5 van de wedstrijd te komen. Het fietsen met de tijdritfiets was in de wedstrijd overigens nog goed te doen, al viel de steile beklimming me aan het einde wel zwaar. Met zware benen kwam ik dan ook in de wissel naar het lopen aan. Desondanks kon ik gelijk een goed tempo oppakken en liep ik de 4 loopronden redelijk vlak. Helaas kon ik geen mensen meer bijhalen, maar vanachter kwam ook niemand meer terug. Met een goed looponderdeel finishte ik zeer tevreden als 5e in de wedstrijd en liet ik enkele mannen achter me die vaak voor mij eindigen. Een goede afsluiter van het triathlon seizoen!