Triathlon Doetinchem (25-08-2013)

Zondag stonden 6 puzzelstukjes aan de start bij de triathlon van Doetinchem. Dit was vanuit de afdeling gezien duidelijk minder dan beoogt na de oproep van Harry. Astrid en Jan gingen van start op de 1/8 afstand. Sander, Chris, Auke en Janine deden het dubbele, de 1/4 dus. In de week voor de wedstrijd had de organisatie het fietsparkoers nog moeten aanpassen waardoor er geen 20 of 40km, maar ruim 22 en 45km gefietst mocht worden. Allen werden aangemoedigd door Bert Bergsma.

 

doetinchemvlnr: Sander, Auke, Janine en Astrid.

 

Kwart    
Sander den Hartog  2:25:51   
Janine Herweijer  2:28:43 2e D40+ 
Chris Heg  2:31:20   
Auke Wijnterp  2:35:18   

 

Achtste     
Jan Ettema 1:11:18  4e H50-59
Astrid van der Waals  1:31:01   

 

Chris:
Tja je kunt je afvragen of dan zo’n oproep nog wel nut heeft, ik weet het antwoord…nee! Leuk geprobeerd maar dat is het dan wel, blijkt wel weer eens dat een triatleet weinig heeft met verenigingsactiviteiten als het om deelname aan wedstrijden gaat. Op zich niks mis mee het verbaasd me daarom ook helemaal niet dat er zo weinig leden aan de start stonden vandaag in Doetinchem. Maar het had wel leuk geweest…..vooral nu met het mooie weer, na de wedstrijd kun in je er in Stoombroek nog een leuke dag van maken. Strand, terras, speeltuin, restaurant enz…Het had best gezellig kunnen worden met 90 leden !? Maar ja die waren er niet…
Ik kom al jaren achtereen in Doetinchem en vindt het altijd ontzettend gezellig daar en de organisatie is ook oké. Extra leuk vandaag was dat Janine er was en een aantal nieuwe leden waarvan ik helemaal niet wist dat ze lid waren van ons cluppie! Astrid en Auke waren er ook en Bert Bergsma heeft mijn wetsuit voor de start even dicht gerist en ons aangemoedigd tijdens de wedstrijd. Persoonlijke prestaties lopen alleen maar achteruit, maar desondanks ben ik toch tevreden met mijn tijd.

 

Janine: 
Triathlon Doetinchem…Na de oproep van Harry op het forum nagenoeg gelijk ingeschreven. Het was tien jaar geleden dat ik deze triathlon had gedaan en ik vond het toen een leuke triathlon. Helaas stonden er maar 6 van de bijna 90 leden aan de start. Maar dat heeft de pret niet gedrukt. Ik heb lekker gezwommen, fantastisch gefietst en goed gelopen. Het waren weer een leuke 2u30 sporten.