Triathlon Didam (05-07-2013)

Veel puzzelstukjes waagden zich dit weekend aan de middenafstand van Didam dat ook meteen het Open Nederlands Kampioenschap Middenafstand was. Hilly, John, Roel, Auke, Max, Hinke, Harry en Joep legden, aangemoedigd door veel clubgenootjes, de 2km zwemmen, 80km fietsen en 20km lopen onder schitterende weersomstandigheden af. Herman ging van start op de kwart triathlon en Bob op de Achtste waar hij derde werd. En dan hadden we ook nog twee jeugdleden aan de start Femke en Gjalt Panjer werden respectievelijk 5e en 2e in hun leeftijdscategorie. De foto’s door Margo gemaakt staan in tussen ook op de site.

 

Uitslagen MD  
John Rave 4:17:33
Hinke van Wezep 4:20:38
Max van der Wal 4:31:58
Hilly Panjer 4:32:19 
Harry van Milligen 4:33:46
Joep Biermann 4:45:15 
Roel Nijhof 4:56:47
Auke Wijnterp 5:05:22

 

Uitslagen Kwart  
Herman Drost  

 

Uitslagen Achtste  
Bob de Vries 59:04

 

Uitslagen Zestiende  
Gjalt Panjer 32:45
Femke Panjer 35:47

 

John:
Didam, de laatste generale repetitie voordat ik over drie weken van start ga in Zurich. De hele week eigenlijk een gewoon trainingsprogramma gehad dus was erg benieuwd hoe het zou gaan. Bij het zwemmen stond ik samen met Harry en Hinke wat meer aan de zijkant opgesteld en konden we eigenlijk best goed wegkomen. Toch kreeg ik weer een soort benauwend gevoel na ongeveer 200 meter waardoor ik zelfs wat schoolslagen tussendoor moest doen om op adem te komen. Maak mij daar wel wat zorgen over als we straks met 2400 man vanaf de kant starten. Maar na ongeveer 500 meter kwam ik goed in het ritme om vervolgens na 32 minuten op de kant te stappen. Bij de fiets aangekomen vertrokken Harry, Hilly en Max voor mij. Hinke bleek toen al weg te zijn. Bij het fietsen gelijk het ritme opgepakt en kon direct een goed tempo rijden waardoor ik Hilly en Max passeerde. Aan het einde van de eerste fietsronde passeerde ik Harry en vervolgens reed ik bij de tweede ronde Hinke achterop. Aan het einde van die tweede ronde ontstond er een groep van ongeveer 12 man die een zelfde tempo fietsten waarvan er een aantal het niet erg nauw namen met de afstand tussen elkaar. Bij de derde fietsronde kregen we dan ook bijna continue begeleiding van een motor die tot einde fietsen eigenlijk bij ons bleef. Het was goed geweest als hij er een paar staande had gehouden. Voor mijzelf en ook voor Hinke vind ik dat we er alles aan gedaan hebben de juiste afstand te houden. In de wisselzone snel gewisseld van schoenen en snel het loopparkoers op. De rondes verliepen redelijk goed met alleen in de laatste ronde wat verval omdat ik nog even twee bekertjes cola naar binnen heb gewerkt voor de laatste eindspurt. Al met al ben ik erg tevreden en was het erg leuk zoveel mensen aan de kant te zien en in de wedstrijd te zien. Vanochtend nog even 2,5 uur uitgefietst en met nog twee zware trainingsweken komt het einde in zicht. Op naar Zurich.

 

Hinke:
Gisteren een nieuwe mijlpaal bereikt in mn triathlon carriere: mn eerste halve (sorry midden) triathlon gedaan. Dat mocht ook wel als je 11 jaar lid bent van een triathlonvereniging. Na 2x in Didam deze afstand omgezet in een kwart (te weinig getraind en blessure) moest het dit jaar gebeuren. 3x maal scheepsrecht he 😉 De voorbereidingen gingen erg goed, zowel qua trainingen als wedstrijden. Nijkerk in een nieuwe PR en zowel Hengelo als Rijssen rond de 2 uur. Toch als de wedstrijd dichter bijkomt, begin je af en toe te twijfelen.Waren de koppeltrainingen wel lang genoeg. Heb ik voldoende km’s gemaakt? En als ik 20km ga hardlopen, waarom heb ik die afstand dan nog niet in een training gedaan? Misschien toch eens een keer volgens een schema trainen….
Zaterdagochtend om goed half 6 uit bed. Vervolgens proberen goed te eten, maar dat valt niet mee. Half 7 was Harry er, zodat we samen naar Didam konden. Ruim op tijd in het parc fermé en alles klaar zetten. Nog goed drinken en een gelletje genomen en toen naar het water. Onderweg kwam ik Noël nog tegen: leuk dat je er was! Het zwemmen wou in eerste instantie niet echt lukken: wat wil je met 350 man, die met z’n allen naar 1 boei willen zwemmen. Nog een hak van een voet tegen mn kaak gekregen, doet op dat moment even best zeer. Na verloop tijd kwam het veld uit elkaar te liggen en ging het zwemmen best lekker. Ik stond binnen de 32min op de kant en dan vond ik erg netjes. Goede wissel gedaan, nog even gezwaaid naar Harry die net achter me aankwam. En dan fietsen. Voor het eerst een 80km op de tijdritfiets tijdens een wedstrijd. Van te voren voor mijzelf bepaald dat ik het relatief rustig aan zou doen. Net na de wissel was de hartslag aan de hoge kant (160bpm), maar die zakte netjes naar de 150bpm. En als je met die hartslag continue tussen de 35 en 40km/u kunt fietsen, schiet het nog best op. Verder goed drinken en eten. Wel hadden ze beter het NK midden afstand kunt omdopen in NK stayeren, waarbij het er op leek dat de NTB een off-day had. Echt heel erg. De laatste anderhalve ronde op gepaste afstand met John gefietst en die viel het ook erg op. Binnen de 2:10 klaar met fietsen en met 2:45 begonnen met lopen. John en ik kwamen nagenoeg gelijk het parc fermé binnen. Ik had besloten om met m’n normale hardloopschoenen te gaan lopen, waardoor ik veters moest strikken. Geen probleem gezien de afstand, maar daardoor was John al lang gevlogen. Eerste rondje John nog gezien, maar daarna liep hij steeds verder weg (hij zou het rustig aan doen met lopen, niet dus). Eerste rondje ging ook erg hard: binnen de 22min. Al voelde het niet overdreven hard. Daarna werd het wat minder: kleine 24 en 25 minuten voor de rondjes 2 en 3. Rondje 4 geprobeerd alles eruit te halen, maar dit was haast niet te doen. Was blij dat ik nog steeds aan het hardlopen was. Van Harry had ik al begrepen dat de extra lus door een weiland ging en dat dat stuk aardig pittig is. E dat klopt ook! Wat een rondstuk. Je bent gewoon weer blij als je op asfalt kunt lopen. Uiteindelijk gefinisht in 4:20:38 Van te voren niet echt over een tijd nagedacht, dit was immers de eerste keer voor mij. Zat aan een tijd tussen de 4:30 en 5 uur te denken. Zelf erg tevreden over deze triathlon. Was verbeterpuntjes voor mijzelf kunnen vinden voor de toekomst (dit was zeker niet de laatste keer), maar ook voldoende voor de organisatie/NTB:
-beter loopparcours
-NTB die optreedt tegen fietsers die stayeren

 

Hilly:
Femke en Gjalt deden mee op 1/16 triathlon en hadden geduchte concurrentie van o.a. veel Duitse triathlonkids. Maar liefst 79 kinderen deden totaal mee, de meisjes startten 5 minuten voor de jongens op hun ca. 250 meter zwemmen open water…mooi gezicht,hoor! Na 7,5 kilometer fietsen en 2,5 kilometer lopen finishte Gjalt in een tijd: 32.45 minuten (2e Jongens10-11) en Femke in : 35.47 minuten (5e)(Meisjes 12/13)..

Voor mij Een wedstrijd met een opdracht:Deze halve triathlon was een belangrijke graadmeter.. Gelukkig kon in de voorbereidingen de laatste 2 weken alweer tot 45 minuten  D1 gelopen worden…Strak geregelde wedstrijd met een prachtig parc-ferme. Met een goed zwemonderdeel en steady fietsonderdeel wat allebei makkelijk aanvoelde was de opdracht bij het lopen:max. D1-D2 om niets te forceren….dat ik zo makkelijk uit zou lopen verbaasde eigenlijk. Samen met Max gelopen  en onderweg kwamen we Roel,Auke en Harry ook tegen. Leuk zoveel Sanderspakjes…bedankt voor alle aanmoedigingen van iedereen langs de kant !! De tijd van 4 uur 32.19 was zelfs nog goed voor een 2e plek bij Dames 45 (Ned.Kamioenschap) en de bos bloemen en medaille waren een leuke verrassing. Nu toch echt maar focussen  op de IM Sweden….

 

Harry:
Vandaag voor de derde maal aan de start van de middenafstand in Didam. Met angst op een goede afloop stond ik aan de start. De angst komt voort uit het regelmatig optreden van kramp in de kuiten tijdens duurtrainingen en ook wedstrijden. Vorige week vrijdag stond ik nog volledig geparkeerd na een 7 km duurloop. Gisteren nog naar Step-One in Borne geweest voor een analyse van mijn loopstijl. Conclusie prima voorvoetlanding. Met een paar nieuwe schoenen en het advies om hier de wedstrijd op te gaan lopen hoopte ik op een goede afloop. Na rustig te hebben ingezwommen werden we om iets na half negen weggeschoten. Vanaf het begin geprobeerd in een rustige slag te komen en hier niet teveel energie te verspillen. Geklokte tijd bij het zwemmen was 32:14 rustig na het parc fermee gelopen. Het wetsuit uittrekken ging niet gemakkelijk. Snel een gelletje met wat water genomen en vertrokken. Ik zag Hinke net vertrekken en John en Hilly net voor hun wissel arriveren. Het fietsen begonnen met een voor mij rustige hartslag (160 slagen). De eerste ronde kwam ik gelijk al alleen te zitten. Bij het ingaan van ronde twee heb ik de doping ontdekt van triatleten. Stayeren. Een grote groep kwam mij voorbij. Vandaag bewust de keuze gemaakt deze doping aan mij voorbij te laten gaan. Het is mijn wedstrijd en die moet ik zelf tot een goed einde brengen. Na 2:48 uur kwam ik het parc fermee in voor de wissel. De tijd genomen om mijn schoenen goed te strikken en vervolgens rustig aan het lopen begonnen. Het ontbreken van trainingsomvang bij het lopen voelde ik direct al opkomen. Uitgangspunt was bij iedere verzorgingspost rustig de tijd te nemen mij zelf goed te verzorgen. Wandelen op deze stukken heb ik mijzelf ook toegestaan. Bij het ingaan van iedere nieuwe ronde kreeg ik weer een bidon sportdrank aangereikt. In de wetenschap dat ik geen kramp voelde opkomen heb ik de wedstrijd rustig uit kunnen lopen. In de laatste ronde wisten Roel, Hilly Max en Auke mij nog in te halen. Met Auke ben ik de laatste ronde meegelopen. Met de eindtijd van 4:33:46 was ik vandaag meer dan tevreden. Conclusie blij dat de kramp is weggebleven en hoop nu weer rustig het lopen te kunnen oppakken. Alle supporters (Bert Bergsma, Noël, Nicolette, Margo, Marjon, Johan, gezin van Wezep, Peter van Meulen en natuurlijk mijn eigen gezin) bedankt voor alle aanmoedigingen!!!!

 

Max:
Vandaag vroeg op en naar Didam. Gelukkig vroeg starten want het wordt lekker warm vandaag. Na een voor mij super zwemonderdeel 33:24 naar de fiets. En dan leek het windstil maar er is toch wind. Het fietsen ging ook erg goed en ik zal het verder niet hebben over alle stayertreintjes die langskwamen. Dan moet je toch echt aan een andere wedstrijd meedoen waar dat wel mag. Fietsen in 2:16 en daarna lopen. Het laatste gelletje valt niet goed en de eerste helft lopen gaat niet zo best. Ik blijf maar gewoon wat water drinken en verder niks. Gelukkig blijft alles binnen. Ook heel leuk om in een wedstrijd met 4 clubgenootjes bij elkaar te lopen. Danzij Hilly en Roel kan ik mijn looptempo toch nog iets verhogen. Na 4:31:58 over de finisch en heel blij. Nu lekker rustig aan doen en morgen maar is naar Bussloo, maar dan in een stoel op de kant.