Ronde van Vlaanderen (30-03-2013)

Iwan en Andries hebben de eerste toertocht op de racefiets er voor dit jaar opzitten, de Ronde van Vlaanderen. 

Andries
Vorig jaar met goede moed ingeschreven, de hele maand met angst en beven tegemoet gezien: de ronde v Vlaanderen afgelopen zaterdag samen met Iwan en zijn vriendenclubbie. Vanwege de afgelopen kou had nog bijna niemand racefiets km’s gemaakt en de ook de verwachte temperatuur zorgde voor niet veel enthousiasme. Daarom werd gekozen voor een alternatieve voorbereiding met een patatparty ipv de eeuwige pastaparty. Ook werd zorgvuldig iedere vorm van warmte vermeden, zodat we alvast konden wennen. Onze overnachtingsplaats in Belgie was nl kouder dan Siberië, met als te verwaarlozen nadeel dat niemand kon slapen.

4 dagen dik (kleding dan) werd het voorzichtige zonnetje met vreugde begroet, handig want zo kon Iwan meteen bij de start (!) zijn band al vervangen. Helaas moest vanwege de drukte de koppenberg te voet worden genomen, daarna ging het eigenlijk prima. Lekker gereden, had ook niet langer moeten zijn, maar een leuke ervaring rijker!

Iwan:
Zaterdag samen met ondermeer Andries de Ronde van Vlaanderen gefietst. Na het opstaan kon de dag alleen maar beter worden. Het was namelijk -2 graden, het kon dus alleen maar warmer worden. Toen ik mijn fiets van de auto haalde was mijn voorband leeg, die lekke band had ik dus ook maar al gehad.

Gezien de koude voorbereiding, had buiten nog niet op de racefiets gezeten, hadden we maar bedacht om de kortste afstand te doen. Dik ingepakt zijn we op de fiets gestapt en de kou viel eigenlijk best wel mee. Na een aantal beklimmingen en kasseistroken kwamen we bij de splitsing van de 85 en 133 km. Omdat het best lekker ging zijn we toch maar voor de 133 km  gegaan.  Dat heerlijke gevoel heb ik de hele tocht gehouden. Ik heb een genoten van alle leuke beklimmingen en met de kasseien heb ik een haat/liefde verhouding. Je bent blij als je er weer vanaf bent. De belgen weten wel wat een tocht organiseren is, alles zat goed in elkaar. Voor een dag hadden fietsers in het verkeer altijd voorrang. Moet je in Nederland proberen :-).  We hebben we afgesproken dat we volgend jaar een tocht in juni plannen, dan zal het toch wel lekker warm zijn!!!!