NK Sprint Triathlon (16-06-2013)

Martijn is 11e geworden op het NK Sprint Triathlon in Amsterdam.

 

Martijn:
Afgelopen weekend stond ik aan de start van het NK Sprint triathlon in Amsterdam (0,75Z – 20F – 5L), tevens de tweede wedstrijd van de Eredivisie Triathlon. Doel vooraf was om individueel in de top 20 te eindigen en met het Step One Eredivisieteam de 6e plaats van de vorige keer vast te houden. Beide doelen waren met het sterke deelnemersveld ambitieus.
Daar waar ik de afgelopen dagen nog in lekker aangenaam zwemwater in Bussloo had gezwommen was het water in Amsterdam (Sloterplas) een stuk kouder, namelijk iets van 17 graden. De start van het zwemmen is altijd van cruciaal belang (om niet in het gedrang te raken) en deze keer was ik gelukkig goed weg. Ik kon goed positie houden en kwam als 22e uit het water in de tweede groep, niet al te ver achter de kop van de wedstrijd. Mijn wissel was echter niet al te best en zo moest ik eenmaal op de fiets nog flink aan de bak om weer de aansluiting te krijgen. Na een flinke achtervolging sloot ik met een man of vijf gelukkig aan en zo zat ik gewoon in de grote achtervolgende groep op de zes koplopers in de wedstrijd (de koplopers zouden ongeveer 30 seconden voor ons aan het lopen beginnen). Zo ver van voren had ik nog nooit in een NK gezeten! En toen we de wissel naar het lopen ingingen voelde ik me eigenlijk nog best fris! 
Na het fietsen had ik de eerste meters wel iets moeite om het hoge looptempo van de rest aan te houden, maar na een paar honderd meter begon ik al de één na de ander in te halen, totdat ik op een gegeven moment op plek 10 in de wedstrijd liep! Helaas de laatste kilometer nog één plek moeten inleveren, maar met een 11e plaats op het NK Sprint kan ik niet meer dan super tevreden zijn! Als Step One team presteerden we ook nog eens goed door wederom als 6e team in het dagklassement te eindigen, met als gevolg dat we in de tussenstand zijn opgeschoven naar plek 5! Aankomende zaterdag (22-06) staat alweer de volgende wedstrijd op het programma: de derde eredivisie wedstrijd over de sprintafstand in Stein. Hopelijk kunnen we daar weer goede prestaties neerzetten.