Mindnight man London – UK (27-07-2013)

Andries stond aan de start van de halve triathlon, net buiten London.

 

Andries:
Daar was ie dan, de midnight man. Een klein, nieuw evenement nabij London, in de schaduw van de brug over de Thames. Het was een volwaardige halve iron man afstand, en er waren zelfs wat gekken die de hele afstand deden. de start was om 6 uur, pm, eigenlijk een geniaal gekozen tijdstip- zwemmen in de warmte en lopen wanneer de zon onder is.

Na een winter geïnvesteerd te hebben in enkel- en rompstabiliteit, en voor het eerst met een schema getraind te hebben, had ik het gevoel behoorlijk in vorm te zijn gekomen.

De schaduw die over het evenement hing waren echter de voorspelde onweersbuien. De hele dag was het nog bijna 30 graden, er leek niets aan de hand. Ondanks de watertemperatuur en waarschijnlijk dankzij de verwachte temperatuurdaling mochten we met wetsuite zwemmen. Dat ging redelijk, ondanks wat contactsport hier en daar.
Bij het fietsen was het snel raak – wind, toen regen, en bliksem die erg dichtbij leek. Niet erg, we zijn ten slotte iron men en niet cartoon men. Fietsen ging desondanks super. De rondjes van 9 km duurden maar ca. 15 minuten en ik wat leuke duels met mannen op tijdritfietsen (in de bochten de tijd goed maken die ik op de rechte stukken verloor). Ff rekenen betekende een fietsrit van 2,5 uur en een mogelijke Eindtijd ruim binnen de 5 uur.

Maar toen begon de ellende: een lekke achterband. Vol met adrenaline weet ik meteen een bandenlichter in stukken te laten springen. Na wat smeekbedes en met veel geduld een paar mogen lenen. Ik kwam weer terug op het parcours tussen dezelfde mannen als voorheen, tijdverlies dus 15 min. Na enige moeite toch weer ritme opgepakt, totdat ik even later bijna op mijn plaat ging in een bocht: voorband lek, op het verste punt van de ronde. Na een heel lange en natte wandeling terug hield ik het maar voor gezien…Erg jammer natuurlijk, maar gelukkig was het trainen nooit een straf en heb ik gevoeld dat de vorm er was. Misschien toch nog kijken of er een leuk evenement is waarmee ik mijn seizoen kan verlengen?