Flitstriathlon Nijkerk (05-06-2013)

Traditioneel stonden er veel puzzelstukjes aan de start van de Flitstriathlon in Nijkerk. Deze wordt bijna traditioneel onder mooie weersomstandigheden georganiseerd. 

 

Naam                                        Eindtijd
Hinke van Wezep 0:57:53
Harry van Milligen 1:00:17
Andries Langendijk 1:04:03
Laurens Verwoest 1:07:28
Auke Wijnterp 1:09:16
Astrid van der Waals 1:28:08
   

 

Harry:
Voor het eerst sinds 2007 weer eens boven het uur. Het is mij zes jaar lang gelukt onder het uur te blijven in Nijkerk (met als snelste tijd 57:46 in 2008). Helaas zat dit vanavond er niet in. De oorzaak is het gebrek aan zwem- en looptrainingen. Het zwemmen ging best lekker maar hier ontbrak de echte snelheid. Ik kwam er echter in baan 2 achter dat ik vergeten was om mijn tijd te starten. De wissel verliep goed. De start van het fietsen was te traag omdat ik mijn horloge volledig had gereset in plaats van naar het fietsen over te schakelen. Bij het fietsen ontbrak de echte snelheid (gemiddeld 36.6). De wissel naar het lopen ging goed en de looptijd van 20:28 was niet eens zo slecht. Toch blijft het frustrerend net boven het uur uit te komen.

 


Andries:
Wat is dat toch een leuke wedstrijd, de flitstriatlon in Nijkerk! Zeker met het mooie weer van deze week. Vooraf lekker keuvelen met clubgenoten, je eigen race doen en nog ruim voor het donker thuis. En de wedstrijd ging ook lekker. Ondanks wat incidentjes op de fiets (andere deelnemer die naast je komt rijden en zegt ‘volgens mij zitten we verkeerd!’ – niet echt lekker voor de concentratie) ging alles sneller dan vorig jaar, incl. de wissels. En in tegenstelling tot mijn eerdere triatlon in Eton klopte de tijd met mijn gevoel: bijna 3 minuten sneller dan vorig jaar!