Eton (UK) Super sprint (18-05-2013)

Andries heeft de Eton Super Sprint gedaan. Een triathlon over 400 meter zwemmen, 21,2 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. Andries volbracht deze Super Sprint in een tijd van 1:10:48.

 

Andries:
Afgelopen zaterdag was het na Enschede vorige week alweer tijd voor de volgende uitdaging: Eton. Een heel leuk event ten westen van London op de olympische roeibaan, en ietsjes groter dan we in NL gewend zijn. Om een indruk te geven: er waren 673 finishers, als eerste van 4 uitverkochte triatlon dagen.
De voorbereiding was niet optimaal, met een reis die zo’n 4 uur langer duurde dan gebruikelijk door oa files, waardoor ook de nacht maar 4 uurtjes duurde. Dit mocht de pret niet drukken – samen met zwager Vincent en vriend Igor werd met goede moed het toch nog wel ijskoude water in gesprongen. Waren we in ieder geval wakker…

De triatlon zelf ging naar mijn gevoel prima. Tijdens het zwemmen bleef ik uit problemen, de wissels gingen vlot, het fietsen ging ondanks de stevige tegenwind soepeltjes (wind in de rug was er helaas minder omdat dat deel van het parcours beschut was) en ook het rennen voelde hartstikke lekker aan. Voor mijn gevoel was ik bezig met een topprestatie! 

Helaas bleek dit niet uit de harde cijfers: mijn tijd bleek vergelijkbaar met 2 jaar geleden, toen het mijn eerste triatlon met eigen wetsuite en eigen fiets was. En de tussentijden maakten mij al niet vrolijker, de wissels waren sneller – maar zwemmen, fietsen en rennen dus niet! Heb ik mij daarom het schompes getraind de afgelopen jaren?? Een beetje troost gaf mij wel dat het nieuwe fietsparcours 1,2 km langer bleek te zijn dan toen, en dat mijn positie tov de rest van het veld toch redelijk goed klonk: 75e van 673 deelnemers, 13e uit 101 deelnemers uit mijn leeftijdscategorie. F1 coureur Jenson Button bleek 70 plekken voor mij gefinished te zijn, toch leuk om eens op een uitslagenlijst te staan met zo’n celebrity!

Zaak dus om het goede gevoel vast te houden, en weer op zoek te gaan naar mijn zwem- en rensnelheid!