Diepe Hel-loop Holten (26-10-2013)

Iwan liep de 5EM in Holten. Martijn liep ook in Holten, en liep de 10EM

 

Martijn:
De Diepe Hel Holterbergloop is een wedstrijd die jaarlijks op mijn wedstrijdprogramma staat. Afgelopen zaterdag 26-10 was het weer zover en qua afstand koos ik voor de 10 Engelse mijlen; een pittig parcours met flinke heuvels, maar wel erg mooi!

 

Gezien de zwaarte van het parcours ben ik de eerste kilometers rustig gestart en bij de eerste pittige klim, de Motieweg, kon ik al aardig in het veld opschuiven. Uiteindelijk kwam een mooie groep van 4 man bij elkaar en liepen we gezamenlijk naar het keerpunt (welke overigens gelijk was aan die van de Triathlon Holten). Op de klim van de Diepe Hel, niet ver van het keerpunt, voelde ik me nog sterk maar direct na het keerpunt spatte de groep uit elkaar. Op de terugweg, na de afdaling van de Diepe Hel, kreeg ik het echt even zwaar; ik heb altijd moeite met omlaag lopen en kon niet meer volgen. Niet veel later kon ik het tempo gelukkig weer goed oppakken en heb ik de rest van het parcours alleen afgelegd. Gelukkig heeft verder niemand mij meer bijgehaald, want daar was ik nog wel even bang voor. Tevreden kwam ik met een tijd van 59:43 als 21e over de finish.

 

Iwan:
Zaterdag heb ik de diepe hel holterbergloop gedaan in Holten. De hel is misschien wat overtrokken, maar makkelijk was het niet. In een geweldig herfstdecor met zomerse temperaturen heb ik 5EM gelopen. Na ruim een kilometer komt de motieweg in beeld, met 10% stijging. Dat voel je toch wel in de beentjes. Daarna moet de panoramaweg nog (gedeeltelijk) heen en weer gelopen worden. Na het keerpunt is het ergste achter de rug en was het nog freewheelen naar de finish.  Ik had als doel 40 minuten gesteld en dat is wel gelukt met 39,33 min. Er zit een stijgende lijn in de conditie, en zie de winter met vertrouwen tegemoet om de snelheid er weer in te krijgen.