Brink tot Brink loop (29-12-2013)

Laurens en Auke liepen de Brink tot Brink loop van Deventer naar Bathmen.

 

Lauren:
Afgelopen zondag heb ik meegedaan aan de Brink-tot-Brink loop. Deze 10km wedstrijd start op de Brink in Deventer en eindigt op de Brink in Bathmen. Onder prima weersomstandigheden (droog, zonnetje en nagenoeg geen wind) starten dit jaar meer dan 1200 deelnemers. Mijn beste tijd tot dan was 48:23 en ik had de verwachting dit jaar sneller te kunnen lopen.  
Met mijn jeugdige enthousiasme begon ik direct voortvarend, niets rustig in een lekker tempo komen en zaten de km-tijden direct rond 4.30, terwijl mijn HF nog in D3 zat. Dat ging heel goed. Maar na 2 km begon mijn HF meter (weer) te haperen en was ik mijn kompas kwijt. Om te voorkomen dat ik te hard ging, ben ik toen gevoelsmatig iets rustiger gaan lopen. Na 5 km had ik weer een HF en kon ik daarop weer verder. Omdat ik mij goed voelde en de nodige lopers inhaalde, hield ik het tempo er goed in. De HF liep intussen wel richting “rood” maar het was niet ver meer. De laatste km deed wel pijn en is mentaal altijd zwaar. Je loopt namelijk langs de finish om nog een lus van 500m te lopen.   
Uiteindelijk was mijn eindtijd 47:15 en daarmee ruim een minuut sneller dan mijn vorige beste tijd. Ik ben hiermee erg tevreden!
Op naar de Mini marathon op 2 februari en zien of ik daar ook een nieuw PR kan lopen 🙂

Auke liep ook mee en finishte in 46:07.