ATB-tijdrit – Wintercompetitie (23-11-2013)

Vandaag heeft de eerste wedstrijd van de wintercompetitie plaatsgevonden: de ATB tijdrit op de Kooiberg in Ugchelen. Drie rondes van ongeveer 2,8 km met twee zware klimmen, niet te technisch wel volledig onverhard. Er werd om de 10 seconden gestart.

De weersomstandigheden waren ongekend goed en het parcours lag er supersnel bij. 

De wedstrijd is goed verlopen. Met 11 deelnemers (7 mannen en 4 vrouwen) stonden we aan de start. Slechts 1 valpartij met als gevolg een kapotte derailleurkabel waardoor Martin helaas niet kon finishen. Met Martin is verder alles goed.

Omdat het de eerste keer was dat dit parkoers op deze manier werd gereden zijn er vanzelfsprekend parkoersrecords neergezet. Gilles was de snelste bij de mannen en Janine bij de vrouwen.

Supporters en vrijwilligers (iedereen had zo’n beetje een dubbelrol volgens mij = Helen) Astrid, Mia, Conny, Karst, Jolie en Jeroen: hartstikke bedankt voor de tijden, telling en de foto’s. Deelnemers ook bedankt, zonder jullie geen wedstrijd natuurlijk. Hopelijk doen er volgend jaar nog meer leden mee. Het parcours ligt er dan vast nog wel, zo uitgesleten na al die proef- en wedstrijdrondjes!

 

Alle uitslagen met tussentijden zijn hier te bekijken en te downloaden en live-tussenstand in de wintercompetitie staat hier. De foto’s gemaakt door Jolie staan hier.

 

 

Chris: 
Vanochtend mee gedaan aan de ATB-tijdrit, ik mocht als 5e van start. Dat bleek al gauw een vergissing want op de eerste klim kwamen Harry en Laurens al over me heen. Ik had het rondje niet verkend dus het was afwachten wat er allemaal op me af kwam. De eerste klim en de afdaling daarna kende ik wel dus dat ging goed. Daarna de 2e keer de Kooiberg op, ik wist niet hoelang dit “klimmetje” zou zijn, maar daar kwam ik snel achter: best lang!! Dit werd nog eens extra benadrukt toen ook Janine op deze klim voorbij kwam: Daag Chris……wat ging ze goed zeg !
Daarna dalen en de 2e ronde in, voor mij was het zaak om goed me krachten te verdelen, niet teveel in het rood te komen en kramp zien te voorkomen, dat lukte allemaal goed. In de derde en laatste ronde kwamen Margo en Helen ook nog voorbij. Super hoor hoe die meiden dan nog ff gas kunnen geven in zo’n laatste ronde! Ik heb er van genoten het was een goede training voor me, iedereen bedankt: de organisatie, support en foto’s enz.