Acht Kastelenloop Vorden (03-03-2013)

Max, Roel, Auke en Jolie hebben allemaal een afstand bij de acht kastelen loop in Vorden gelopen. Max liep de 21 kilometer (1:30:20). Roel en Jolie (59:03) liepen de 10km.

Max:
Vandaag de 8 kastelenloop gelopen in Vorden. Het was een mooie loop met weinig verkeer en mooie paadjes. De kastelen heb ik niet allemaal gezien maar dat zal wel aan mijn concentratie en het kijken op de polar liggen. Ik ging gelijk hard van start (3:45) eerste km. Daarna gaan lopen om rond de 1:30 te finishen. Dat lukte heel aardig alleen de laatste 3km werden zwaar met pijnlijke voeten en kuiten. Toch nog op 1:30:20 binnengekomen en daar ben ik heel blij mee. Het was ook een mooie loop met weinig verkeer en veel landweggetjes. Ik heb alleen geen 8 kastelen gezien maar dat zal wel aan mijn concentratie liggen.

Jolie:
Een leuke loop en niet te massaal. Goed weer en ik was eindelijk ook eens niet te warmgekleed. Vlak voor het starten zag ik clubgenoot Max over het dranghek klimmen hetstartvak in. Hij stond net iets te ver weg bij mij vandaan om hem succes te wensen.Deze dag had ik als doel om binnen het uur te finishen. Mijn eerste kilometer liep ik achter 2meiden aan die een voor mij aardig tempo liepen. Over de eerste kilometer deden we 5:47.Nou, dit dan maar volhouden dacht ik bij mezelf. Dat ging in de 2e kilometer al mis wanttoen deden we er al iets meer dan 6 minuten over. Gewoon maar lekker doorgelopen enelke kilometer mijn tijd bekeken en mijn hartslag een beetje in de gaten gehouden. Op zichging het wel goed. Asfalt werd afgewisseld door bospaden die er goed bijlagen. Op de 10kilometer zou er sprake zijn geweest van 2 kastelen die we hadden kunnen zien. Maar ik hebze niet gezien.Op 7,5km liep ik een eindje met een man op die me vrolijk moed inpraatte. Na ons helekorte praatje liep hij bij mij vandaan en nog geen 50 meter verderop struikelde hij over eenbetonnen richel in een bocht en lag hij languit op het asfalt met een van pijn vertrokkengezicht. Gelijk stonden er 2 mede-lopers om hem heen en 2 mensen van de organisatie. Ikaarzelde even: ‘kan ik nog helpen of niet?’ maar al heel snel zag ik dat ik het 5e wiel aan dewagen was dus ben ik maar doorgelopen.Met de finish weer in zicht was ik benieuwd of ik mijn doel zou halen. De laatste 2,5 kmdurfde ik niet meer op mijn horloge te kijken. Op mijn horloge klokte ik een eindtijd van59,03…..alleen jammer dat het niet om 10km ging maar 9.75km!