TriStar 111 Triathlon Nevis (31-03-2012)

Janine is van start tijdens de TriStar 111 triathlon op het eiland Nevis. Janine kwam als 14e overall uit het water in een tijd van 20:26. Deze plaats is inclusief de pro’s, ze kwam als eerste dame-niet-pro uit het water. Na een korte wissel (2:29) stapte ze na 0:22:55 op de fiets.

**update**
Na 31 kilometer fietsen is de eerste tussentijd gemeten. Janine passeerde dit punt na 1:22:40 als 12e overall, 3e dame overall. Netto rondetijd: 0:59:45

**update**
Het volgende rondje van 31 kilometer zit erop, na 62 kilometer fietsen kwam ze door op een tijd van 2:24:45.  Positie ongewijzigd, netto rondetijd: 1:02:05

**update**
De laatste volledige ronde van 31 kilometer zit erop, na 93 kilometer fietsen een doorkomsttijd van 3:27:12. Positie ongewijzigd, netto rondetijd: 1:02:27. Nu een klein lusje van ongeveer 7 kilomter naar het parc fermé.

**update**
Het fietsen zit erop, de 100 kilometer trapte Janine weg in 3:22:44. Ze stapte als 11e overall van de fiets. De 2e wissel heeft ondertussen plaatsgevonden en Janine is begonnen aan de eerste van drie ronden lopen.

**update**
Janine is gefinished in een tijd van 4:46:12! Hiermee verbeterd Janine haar tijd van vorig jaar met bijna een kwartier. De 10 kilometer (inclusief wissel) liep ze in 1:00:23. Ze finished de wedstrijd op een 11 plek overall, 3e plek bij de Dames overall, eerste niet pro-atlethe en eerste in haar leeftijdsklasse.

Prijsuitreiking!

Janine tijdens de prijsuitreiking 
(klik op de foto voor een grotere versie)

Janine:
Ik heb genoten van een mooie wedstrijd. Het zwemmen ging lekker, na het gevecht van vorige week zondag had ik net op tijd het zwemgevoel weer terug.
Het fietsen liep als een trein. Ik kon er mooi de vaart in houden, al zat er wel iets verval in de 3 rondjes. Maar dat komt ook omdat ik tijdens de 2e en vooral de 3e ronde water moest aanpakken en dat dan fietsend in m’n bidons moest gooien. Want ze geven in Nevis geen bidons bij de verzorgingsposten en met 2 grote bidons red je het niet in de Carieb. Na 3 ronden van ruim 31km fietsen moet er nog een “mini loop” van zo’n 6km worden afgelegd om aan de 100km te komen. Helaas kreeg ik net bij het in gaan van deze kleine ronde een lekke band…pssssssss. Achter natuurlijk. Gauw bandje verwisselen, maar ook goed kijken of er niet iets in de band is blijven zitten. Tja, en als je dan niets vindt, kost het wat meer tijden want dan check je nog een keer. Ook in de laatste 6km wil je niet na 2km weer langs de kant staan. Ik heb geprobeerd de rust te bewaren maar het bleek wel lastig om met natte handen van het zweet de band er weer op te krijgen. Al met al zal het me zo’n 6-7min gekost hebben?! Het was m’n eerste lekke band tijdens een triathlon, dat valt dus nog wel mee. Lopen ging goed. Eindtijd 4:46.12; ruim 14min sneller dan vorig jaar. Daar had ik ook op gerekend want deze keer had ik niet van te voren 3 weken op een boot gezeten. Het had dus meer kunnen zijn mits ik geen lekke band had gehad, maar dat hoort er natuurlijk ook bij.

Ik ben super tevreden 11e in van alle starters (inclusief een relay team waarvan ik voor de lekke band net de fietser had ingehaald), 3e dame OA en 1e in mijn age-group (maar ja dat was er ook maar 1). De eerste drie mannen en vrouwen werden in de bloemtjes gezet. Heel leuk. Het is geweldig om zo veel aandacht te krijgen bij zo’n bloemenhuldiging. De bloemen heb ik na de wedstrijd aan de masseur gegeven (sorry Theo). Wel jammer dat het deelnemersveld zo klein was, maar mijn seizoen is in iedergeval super begonnen.