Triathlon Westervoort (17-05-2012)

Arnoud, Auke en Nicolette stonden aan de start van de triathlon Westervoort. Nicolette startte op de achtste triathlon en finishte die in 1:28:55. Arnoud finishte de kwart in 2:31:17 en Auke heeft de middenafstand in een tijd van 5:16:38 afgelegd.

Nicolette:
Westervoort is een leuk kleinschalig en laagdrempelig evenement. Het parc fermé is binnen in de sporthal wat bij slecht weer natuurlijk best wel fijn is.Maar na alle regen van de laatste dagen troffen we het met een heerlijk zonnetje.Het zwemmen ging goed, wel 2 schoolslagzwemmers in de baan, best wel lastig met passeren. Daarna op de fiets, een heen en weertje op de dijk met veel recreatiefietsers door het mooie weer. Oppassen dus, zat ook nog bijna op een tractor.Het lopen was dit keer eens geen zwoegen, maar ik kon ontspannen blijven lopen naar een eindtijd van 1:28:55. Na de dip van het begin van dit jaar dus blij en tevreden.

Auke:
Afgelopen zaterdag heb ik meegedaan in Westervoort met de eerste halve triathlon van het seizoen. Het zwemmen was in een overdekt zwembad. Je moest 80 baantjes zwemmen dit heb ik rustig aan gedaan met het oog op kramp bij 80 keer afzetten etc. De zwemtijd was 47.16 over 2 km.
Daarna op de ( nieuwe ) fiets met slechts 37 kilometer op de teller nu dus 8 rondjes fietsen van 10 kilometer.Ronde tijden snelste ronde 20.31 langzaamste ronde 19.48 heel erg constant dus fietstijd 2.41.24 en zonder stayeren.  Ik hoop dat dit de komende tijd gaat verbeteren.
Met het lopen was ik te enthousiast ik begon met een gemiddelde km tijd van 4.40 dit hield ik ongeveer 9 km vol en toen begon het verval. De eindlooptijd was op 20 km 1.43.55. De eindtijd was 5.16.38. Ik ben niet ontevreden met deze tijd maar hoop hier in Didam wanneer de volgende halve is onder te komen. Leuk was het dat Nicolette en Arnoud ook meededen op respectievelijk de achste en de kwart.Het  was een prachtig en goed georganiseerd evenement echt een aanrader voor volgend jaar. Minpuntje was wel de vele recratieve fietsers op het smalle dijkje.Pluspunt een 12e plaats maar er waren ook maar 16 deelnemers