Triathlon Veenendaal (18-08-2012)

Max, Margo en Martijn stonden zaterdag aan de start op de Olympische Afstand van het NK triathlon in Veenendaal. Iwan en Jolie waren van de partij op de Achtste Afstand.

 

Achtste
Iwan de Wit 1:08.47
Jolie Jacobs                             1:20.44

 

Olympisch
Martijn Paalman 2:00:09
Bob de Vries 2:08:11
Max van der Waal                   2:19:36
Margo Maasman          2:36:18      

 

Max:
Het was lekker warm gisteren. Wel jammer dat het wetsuit niet aanmocht maar het water was zo warm dat het wel erg heet was geworden. Omdat het zo heet was en geen wetsuit had ik gedacht om rond de 2:30 te finishen. vooral het lopen was even aanzien hoeveel effect de warmte had.
Na het heerlijke zwemmen 23 graden zag ik 27:50 staan zonder wetsuit was ik daar heel blij mee. Het fietsen ging lekker en de wind die normaal vevelend was bracht nu wat verkoeling. Na 1:04:33 van de fiets af en lopen maar. Eerst rustig begonnen om te kijken hoe heet het was. Veel waterposten en blijven drinken en eigenlijk was het best te doen. Eerste rondje in 11 minuten en in het derde rondje ben ik iets gaan versnellen uiteindelijk 44:08 gelopen en een eindtijd van 2:19:36. en een 17e plek algemeen. Daarna nog even gekeken hoe hard de eredivisie gaat, heel hard!

Iwan: 
Vandaag in zomerse omstandigheden de triathlon van Veenendaal gedaan. Ik ben niet echt een ochtend sporter, maar vandaag was ik blij dat ik om 9 uur mocht starten. Mede door de vroege starttijd ging het niet super, maar wel weer leuk om deze triathlon te doen. Omdat er ook een NK OD was, had de organistatie eens goed uitgepakt, met oa een finishstadion. Het zwemmen van de 500 meter ging in 9.19 min, daar ben ik niet tevreden over. Het fietsen en lopen ging daarin tegen wel redelijk. Het fietstempo kon ik boven de 35 km/u gemiddeld houden en het lopen ging onder de 23 min. Aangezien ik maar maximaal 1 x in de week loop, mag ik over die tijd niet klagen. Ik kwam met 1.08,47 nog dicht bij mijn pr, dus eigenlijk mag ik niet klagen! Nu op naar mijn laatste triathlon van dit jaar en die is in Locarno. Kijken hoe de Zwitsers het aanpakken.