Triathlon Stein (24-06-2012)

Hilly stond aan de start van de halve triathlon in Stein. Onder zware omstandigheden (regen, wind) legde Hilly beslag op de 3e plaats Dames 40+ en 8ste Dames overall. Hilly legde de 1,9 km zwemmen, 96,2 km fietsen en 20,85 km hardlopen af in 5:39:36.

Hilly ontvangt de bos bloemen tijdens de podium ceremonie

Hilly ontvangt de bos bloemen tijdens de podium ceremonie

 

Hilly:
Zaterdag al lekker kamperen op de (voetbal)camping in Stein met alle andere triathleten. Gezellige boel en vooral met erg lekker weer.’s Avonds hebben we de Eredivisie-triathlon live gezien met o.a. onze eigen  Martijn in aktie. Op een bochtig fietsparcours en zeer selectief loopparcours was. Het een prachtgezicht om de Elite van de triathlonsport bezig te zien !
Zondag was de Halve van Stein (na een heel aantal jaren)aan de beurt. Het zwemparcours was 2 x een ronde in de haven en met ca. 350 man/vrouw was dat op de eerste honderd meter lekker vechten,maar kon ik daarna wel lekker meekomen.Het fietsparcours bestond uit  4 x ronde van 24 km met o.a. de Snijdersberg (percentage ?)en de kasseitjes (lekker nat) bij Elsloo.Helaas was het voordeel op de afdalingen en vlakke stukken een beetje weg door de regen en harde wind en kon ik niet super in mijn ritme komen (last van mijn blaas). Veel uitval onderweg (lekke banden,valpartijen en andere drop-outs), ik had ook geen idee waar ik lag in de wedstrijd, maar kon me ook niet meer zoveel schelen, finishen was het doel ! Na ca.4 uur begon ik aan het hardlopen en moest ik eerst met spoed een toilet opzoeken, bij gebrek aan,maar ergens achter een muurtje in Stein plaatsgenomen (sorry, je moet wat). Het lopen was 3 x ronde van 6,6 km rondom en door Stein, erg mooi maar nu iets minder interessant, ook wij mochten 3 x  het steile weggetje beklimmen naar de kerk vlak voor de finish/doorkomst. Na 5 uur 39 minuten was ik (eindelijk….) binnen. Alle finishers hebben vandaag afgezien,dat is zeker !! Toch nog een 3e plek bij D40, en als beloning een mooie bos bloemen,medaille EN…een kus van Frank H. (race director van Stein). Daar doe je het wel voor,he?