Triathlon Holten (07-07-2012)

Nicolette, Andries, Martijn en Henk deden zaterdag mee aan de triathlon in Holten. Martijn, Henk en Andries stonden aan de start van de OD. Nicolette ging van start op de kwart triathlon afstand.

OD
Martijn Paalman 2:12:25
Andries Langendijk 2:43:36
Henk Groeneveld 2:50:14
Kwart
Nicolette Verdugt 3:20:51

 

Andries: 
Wat een prachtige wedstrijd was Holten! Lange tijd heb ik getwijfeld of het wel verstandig is om met een net herstelde ontstoken schouder mijn eerste olympische triatlon te doen, maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Samen met Henk erheen gereden, lekker op tijd, rustig naar de wedstrijd toegewerkt. Daar ook Martijn nog tegen gekomen. Die zou een half uur later starten. Ik had gelijk mijn 2 doelen gesteld: Henk en Martijn voorblijven! Het eerste is gelukt, al had dat achteraf meer met de kramp van Henk te maken dan met mijn prestatie, het tweede niet. Ik heb nog geen idee van mijn tijd, maar aangezien Martijn me 1 km voor de finish voorbij kwam zetten zal het wel zijn tijd (2.12) + half uur verschil in startijd + 1 minuut = 2 u43 zijn. Erg zware wedstrijd, vooral het loopparcour in de warmte, maar ook: wat een feest! Overal mensen langs de kant, mooi parcour. Volgend jaar weer!

Nicolette:
Ondanks lange twijfel stond ik aan de start van de kwart triathlon in Holten. Ik hoorde pas een paar weken geleden dat ik van de wachtlijst af was, en door de problemen met mijn rug had ik veel te weinig gelopen. Het was schitterend weer, rond de 25 graden en een beetje bewolkt, maar de voorspelde regen bleef uit. Het zwemmen ging lekker, wel veel schoolslagzwemmers in de baan, waarvan er 2 precies mijn tempo zwommen. Ik kan blijkbaar niet meer tellen, want volgens mij had ik 44 baantjes gezwommen, maar mijn zwemtijd van 24 minuten klopt wel met wat ik normaal zwem.  Snel op de fiets en beginnen aan de 2 rondjes fietsen.  De Emotie weg blijft een kreng, en ook de Holterberg zelf is pittig, maar ik kwam er beide keren goed overheen. Over het lopen valt weinig te zeggen, het was zwaar. Bewust bij de drankpost even gewandeld om voldoende drinken binnen te krijgen. Moe maar voldaan dat ik het toch maar weer gedaan heb kwam ik na 3:20:51 over de finish, toch 3 minuten sneller dan vorig jaar::